Fajnie Ci to wyszło!
Mój wyświetlacz jest przyklejony do lusterka (na górnej krawędzi) - ale widzę, że można mu zmienić lokalizację na znaaaacznie bardziej estetyczną![]()
Fajnie Ci to wyszło!
Mój wyświetlacz jest przyklejony do lusterka (na górnej krawędzi) - ale widzę, że można mu zmienić lokalizację na znaaaacznie bardziej estetyczną![]()
niestety nie zrobiłem fotek podczas montażu bo nie mogłem znaleźć ładowarki do aparatu, ale w razie czego chętnie pomogę. Cały panel lampki trzeba rozebrać, łącznie z odklejeniem tego "szkiełka" z zewnątrz, niestety adaptacja tego wyświetlacza wymaga w miarę precyzyjnego wycięcia otworu w obudowie. Ja robiłem to małym brzeszczotem z pomocą lutownicy i pilnika. Okienka w tym czarnym pasku wybarwiłem rozpuszczalnikiem przedtem oklejając je taśmą, a precyzyjne kontury wyskrobałem lekko nożykiem przykładając linijkę.
Uwaga: prawdopodobnie nie każdy wyświetlacz LED się tam zmieści, kupiłem najmniejszy jaki się dało, ale zabrakło dosłownie 2 mm żeby się zmieścił bez większego cięcia obudowy.
---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:49 ----------
dzięki, sam się nie spodziewałem takiego efekturoboty było na kilka godzin ale się opłacało
Odświeżam pytanie kolegi @surfer:
Oraz dodaję swoje: czy czujniki z tyłu są takie same jak z przodu? EDIT: znalazłem, są takie same1. czy Alfa 159 SW mająca czujniki parkowania z tyłu (oryginalne) będzie miała wiązkę do podłączenia takich czujników z przodu? (jeśli nie, to czy kłopot sanowi wpięcie odpowiedniej wiązki, czy jest to część jakieś wiązki "grubszej"
Pytam, bo moja niunia jest naprawiana, ma oryginały z tyłu, mam zderzak przedni z dziurami i nie wiem, czy zaślepiać, czy włożyć czujki przed lakierowaniem (jakie?) i podłączyć na spokojnie później.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez lobov ; 13-08-2011 o 09:19
A w którym miejscu masz kostkę? Ja na razie znalazłem jakąś nieużywaną wpiętą w lewy reflektor jak w zaślepkę (takie podłużne złącze).
Ja mam wkolo czujniki przód tył ale nie wiem gdzie sa kostki.....
Ostatnio edytowane przez Dzixon ; 26-08-2011 o 12:23
Myślicie, że można doposażyć jeżeli ma się poprowadzoną instalację auto w czujniki przednie i ewentualnie zmienić coś w sofcie? Będzie śmigać?
Ja zamontowałem wyświetlacz w tylnej części podsufitki. Odległość boczną oraz środkową widzę patrząc w lusterko wsteczne. Wyświetlacz jest w "lustrzanym odbiciu " .
Malowane i montowane w oryginalne miejsca czujniki. Jakbym nie wiedział, że to dorabiane myślałbym ,że oryginałwygląda / działa super. Zmusza przynajmniej do spojrzenia w lusterko. Jeśli ktoś chce podeślę fotki.
Szymon
to ja poprosze fotki bo sam sie zastanawiam nad montażem...a jak wymierzyłeś miejsca montażu tych czujników?? zdejmowałeś zderzak, bo ktoś chyba kiedyś pisał ze u niego odbyło sie bez zdejmowania??
---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:58 ----------
fotki możesz mi podesłać na maila...k.l.e.j.e.k@interia.pl DZIĘKI![]()