Kup płyn do wspomagania na dolewkę i kontroluj stan. Jeśli dolewasz pół litra na 10 km to raczej nie pojeździsz z tym. Musisz po prostu uniknąć pracy pompy na sucho. W moim przypadku dolewałem litr płynu w ciągu 20 km, więc pospieszyłem się do warsztatu i wymieniłem przekładnie na używaną. Załatwiał mi to warsztat, który wziął przekładnie od swojego stałego dostawcy. Na razie przejechaniu 25 kkm jest ok. Koszt całkowity naprawy 1100 zł.
Panowie pomóżciekapie z tulejki wachacza,dol tulejki mokry góra sucha,maglownica sucha,pod gumami sucho,gdyby cieklo w gumach bylby olej,nigdzie niewidac wycieku,siedzimy w kanale auto odpalone zero wycieku,tylko dół tulejki mokry ,nigdzie wiecej,poradzcie gdzie szukac jak ?czary?od gory patrzac nic,od dolu tylko dól tulejki
Czy czasem nie kapie ci z dolnej tylnej tulejki? Jeśli tak to podobno jest to tuleja z poduszką olejową. Może z niej dlatego kapie?
Dziękuję Ci bardzo.potwierdziles słowa mojego mechanika.jestem juz spokojniejszy.dzieki.szkoda ze kupiłem juz magiel![]()
Masz jeszcze ten magiel?
Jak wyjąć magiel ??? odkrecone wsio, luzu dość sporo, jednak wałek co i idzie na kierownice uniemożliwia demontaż....
Niestety i mnie dopadła klątwa maglownicy. Wyciek przy drążku. Na razie mały, ale wole nie czekać.
Przegrzebałem całe forum alfy (i kilka innych marek) i mam pytanie:
ci z was którzy regenerowali maglownicę - gdzie to robiliście? i czy jesteście zadowoleni?
Mnóstwo wpisów o regeneracji, ale mało konkretnych firm.
A o każdej z nich tyle samo negatywnych opinii w necie co pozytywnych.
I mam zagwozdkę.
Na nową mnie nie stać, do używek mam ograniczony dostęp (alfa nie jest zbyt popularną marką w świętokrzyskim, a bez osobistego obejrzenia nie chcę kupować), zostaje regeneracja.
Rozmawiałem z zaufanymi mechanikami, powiedzieli, że w naszym pięknym województwie nie mogą polecić nikogo, kto by to ogarnął, więc szukam po kraju.
ktoś coś?
Pozdrawiam