jedrek1980
Nowy
Koledzy mam takie pytanie czy u was też trzeci bieg wchodzi tak jakby wskakiwał z lekkim oporem nie wiem jak to inaczej nazwać
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
a po wymianie taktrzeci bieg wchodzi tak jakby wskakiwał z lekkim oporem
Nie wiem czy ryzykować następną wymianę olejua to skok lewarka z 1 na 2 to jakaś tragedia
AirAjti, dokładnie. A ja tyle szukałem. Widać słabo
Teraz pytanie, czy to jest warte wydania 700 PLN. Na pewno przyjemniej jeździłoby się w mieście.
Trzeba też pamiętać, że odczucia są czysto subiektywne. Nawet w moim poprzednim Civic'u nie wszystkim to jednak pasowało, ale tam zmienianie biegów to była bajka. Tam to się zmieniało jakby się przeładowywało karabin, a w 9-tce to jak by metalowym prętem grzebać w stercie kamieniNo, ale wszystko inne ma lepsze
![]()
Koledzy mam takie pytanie czy u was też trzeci bieg wchodzi tak jakby wskakiwał z lekkim oporem nie wiem jak to inaczej nazwać
odświeżam temat...
kolego Nikos wymieniłeś olej w skrzyni? pomogło na haczenie/ opór przy wrzucaniu biegów?
A może regulował ktoś linki - taki zabieg pomógł?
Nie czytasz uwaznie. Wysprzeglik wymienilem przy okazji tylko bo lozysko juz halasowalo.dwumas tez wymienilem bo juz byl na wykonczeniu.wg mojej wiedzy problemem w moim przypadku byla przypalona tarcza sprzegla - kupuje sie ja w komplecie z dociskiem z tego co mi powiedziano wiec i ten element byl wymieniony.ewentualnie przyjzalbym sie ciegnom od drazka,poszukaj czy to sie jakos reguluje czy ewentualnie trzeba wymieniac.Mam identyczny problem, jest opór przy wrzucaniu 1 i wstecznego na postoju!
Czyli wysprzęglik rozwiązał tan problem??
U mnie sprzęgło jest w porządku auto ma przejechane 78 tys, linki wyglądają jak nowe...