Mi skrzypiał przy skręcaniu, aż wstyd było skręcać jak lachony szły. Kupiłem "używkę" za 200 zł z półroczną gwarancją - na razie spokój.
radze jeszcze zajrzec na ta stronka, mniej znana niz intercars a wybor spory i ceny bardzo dobre www.arwit.pl , maja lemfordery w bardzo dobrej cenie jak rowniez trw prosze: http://www.arwit.pl/TDKatalog3.aspx?...100208,0100571
O proszę - LEMFÖRDER też robi wahacze do naszych bolidów?
Ciekawe jak z jakością (ma ktoś od nas zamontowane wahacze sygnowane akurat tym znakiem?) - ale z tego co pamiętam to np. przy częściach do BMW to ceniony producent.
Podłączę się do tematu żeby nie zakładać nowego. Akurat parę dni temu zaczął mi skrzypieć wahacz dolny z prawej strony. Normalnie załamka. Tekst ze starym tapczanem po teściowej jest idealnie trafionySkręcanie i nawet lekkie dołeczki w mieście powodują taką kakofonię, że aż wstyd się ludziom popatrzeć w oczy jak się oglądają o co kaman.
Ale wracając do tematu to napiszcie ile wytrzymały Wam oryginały (ew. TRW z grawerowanym numerem części)? Wcześniej piszczał mi z lewej strony, ale jak w warsztacie powiedzieli to wina pękniętej gumyna sworzniu. Mi moje oryginały wytrzymały na pewno 40 kkm i jeżeli poprzedni właściciel nic z nimi nie robił (kupiłem dwulatka z Belgii) to wg licznika wytrzymały około 90 kkm. Obydwa padły tylko na sworzniu. Tuleje były ok.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
właśnie wymieniłem wahacz prawy dolny, wahacz górny lewy oraz tuleję wahacza dolnego prawego. Wszystko TRW. Padło przy 118 tyś co zważywszy na drogi po których się poruszam (raczej szybko) wydaje mi się dobrym wynikiem.
Koszt części 1100 zł, robocizna 150 zł (wraz z armagedonem dla żyjątek w klimatyzacji). Tragedii nie ma...