[159] Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Pitbullek to pochwal się efektami swojej pracy

Pytanie do Tomka: jak zdemontować tuby zegarów na konsoli środkowej ? Zdjąłem już samą konsolę, ale wiem że da się jeszcze oddzielić ten plastik, z którego są tuby. Nie wiem czy to jest klejone, czy na zatrzaskach, czy jak ? Nie chcę tego urwać.

Faktycznie, Coachu masz rację. Przepraszam, nie zauważyłem.

Mam pytanie - zciągał ktoś te plastiki z drzwi? Bo nie chciałbym nic pourywać...

Obiecane fotki:
Folia 3M srebrny carbon 3D, czyli powierzchnia folii ma specyficzną strukturę.
Roboty było sporo, paluchy poparzone od suszarki ale warto było.

Pozdro

wyglada niezle! ile czasu to Tobie zajelo?
I dlaczego masz jeden dywanik z przodu gumowy, a drugi welurowy? ;-)

Zajęło mi to z pół dnia, a dywanik kierowcy jest gumowy bo wiadomo teraz coraz częściej już mokro na dworze...

hahaha Gary ja nawet nie patrzylem na dywaniki:-).Te listwy na drzwiach tez oklejales??Napisz dokladnie ktore elementy oklejales

oklejone zostały listwy na drzwiach, 2 listwy na desce, konsola, plastik na kierownicy i tunel środkowy

listwy na drzwiach trzymają się na dwóch plastykowych bolcach(te bolce są tak jakby rozpłaszczone na goracu po drugiej stronie tapicerki) i na jednym zatrzasku, powoli powoli idzie to zdjąć bez zdejmowania boczków

listwy na drzwiach trzymają się na dwóch plastykowych bolcach(te bolce są tak jakby rozpłaszczone na goracu po drugiej stronie tapicerki) i na jednym zatrzasku, powoli powoli idzie to zdjąć bez zdejmowania boczków

To rozpłaszczenie to jest robione na gorąco, więc jeśli się okaże, że maszyna dobrze rozgrzała i rozgniotła plastikowy bolec - możesz go urwać w czasie próby demontażu listewki. Radziłbym jednak zdjąć boczek, gdyby listewka nie chciała lekko się wyczepiać.

Odkopie temat zamiast zakladac nowy.
Zastanawiam sie nad wymiana mojej konsoli (plastik) na alu, ale mam dylemat poniewaz posiadam zwykle radio Blaupunkt 939, ktorego nie bede raczej szybko wymianial, a konsola nad ktora sie zastanawiam jest pod navi, a wiec wiekszy otwor na radio. Orientuje sie ktos czy dostane gdzies ramke by wypelnic powstala szczeline?

No robil:) trzeba w jego temacie gdzies poszukac bo ladnie wygladala:) jeszcze fajnie jakby taka ramke wokol lewarka zmiany biegow zrobil jak w ti chyba:) ja w najblizszym czasie rowniez zajme sie oklejeniem swojego wnetrza tylko mam dylemat:) srebrne lub czarne alu szczotkowane czy czarny carbon?:) wnetrze mam czarne w skorze:) i kurcze podoba mi sie calosc w czerni:) co o tym myslicie?:)

ta ramka wokol mieszka nie byla w Ti tylko w Distinctive i chyba tylko przy aluminowych panelach o ile mnie pamiec nie myli

Ja wlasnie czekam na panele, ktore oddalem do oklejenia. Wybralem szczotkowane aluminium, bo carbon jest juz oklepany. Loco145 to musi byc Twoja decyzja, jak Ci sie podoba, tylko pamietaj oddaj ta robote profesjonalistom, no chyba, ze masz duzo czasu.

Amortyzatory
Powrót