Strona 43 z 74 PierwszyPierwszy ... 333435363738394041424344454647484950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 737

Temat: Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Użytkownik Embrion Avatar Davidg16
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Podpowie ktoś gdzie znajdę instruktaż jak zdemontować elementy aluminiiowe z kokpitu, kierownicy, deski rozdzielczej i drzwi?

Panel jest dość zniszczony, a mam znajomego, który zajmuje się oklejaniem aut i zaproponowałem mi oklejenie szczotkowanym aluminium, tylko muszę to wcześniej zdemontować.. z góry dzięki

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Wszystko tu znajdziesz, wystarczy poczytać od początku

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krendzel
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    159SW Carabinieri

Domyślnie

Wyciągasz radio i tam też masz po dwie śruby chyba.
    Demontujesz lewy i prawy nawiew i odkręcasz tam po jednej śrubie.
    Demontujesz panel wokół biegów (podwadzasz do góry od strony podłokietnika, jest na samych zatrzaskach)
    Odkręcasz dwie śruby tam i wyciągasz cały panel który jest też na zatrzaskach ale wystarczy pociągnąć.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Witam!

Ile kosztuje nowa konsola o której tutaj mowa? Podczas montażu zestawu głośnomówiącego spieprzyli mi właśnie tą konsolę wgniatając ją w niektórych miejscach... proszę o informację gdzie można kupić coś takiego także?

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    AR 159 3.2 Q4 JTS

Domyślnie

Kosztuje sporo. Sama konsola środkowa ok 1500zł. Nowa oczywiście. Sam kiedyś szukałem i zrezygnowałem. Możesz zrobić hydrografikę i będzie jak nowa.

Cytat Napisał biegacz.piotr Zobacz post
    Witam!

Ile kosztuje nowa konsola o której tutaj mowa? Podczas montażu zestawu głośnomówiącego spieprzyli mi właśnie tą konsolę wgniatając ją w niektórych miejscach... proszę o informację gdzie można kupić coś takiego także?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Pierre Zobacz post
    Kosztuje sporo. Sama konsola środkowa ok 1500zł. Nowa oczywiście. Sam kiedyś szukałem i zrezygnowałem. Możesz zrobić hydrografikę i będzie jak nowa.
    Pierre gdzie taką hydrografikę robiłeś? Szukać jakiś specjalistów? Ja robiłem dzisiaj zestaw głośnomówiący i o to co mi nawyprawiali

Może się czepiam? Ale zapłaciłem za zestaw 700zł i teraz mam zapłacić za wymianę konsoli 1500zł. Jutro jadę gadać z gośćmi co mają zamiar z tym zrobić.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa.jpg
Wyświetleń:	563
Rozmiar:	93.6 KB
ID:	167958   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa159.jpg
Wyświetleń:	546
Rozmiar:	105.5 KB
ID:	167959   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa1599.jpg
Wyświetleń:	563
Rozmiar:	97.7 KB
ID:	167960  

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciej69
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft

Domyślnie

W skrócie powiedz: albo będzie jak nowa albo wpierdziel. Fuszerka jak siemasz. Amatorzy demontażu plastików, czyli większość forumowiczów, nie upierdziela sobie nić a ,,specjalysty" dwa wgnioty na aluminium.

Nie sugeruj tylko naprawy, żądaj przywrócenia prawidłowego stanu (np montując nową konsolę). Pójdź do ASO i poproś o wycenę na to i z tym papierkiem do nich.
    "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Biegacz.piotr,

Ale jeśli Ci ktoś to zdewastował/uszkodził, to dlaczego chce za to płacić? Jest sprawca szkody, to idziesz to niego z wyceną z ASO i niech wyskakuje z kasy, albo robią ze swojego ubezpieczenia, którę wiekszość firm opłaca na sytuacje uszkodzenia mienia klienta.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Biegacz.piotr,

Ale jeśli Ci ktoś to zdewastował/uszkodził, to dlaczego chce za to płacić? Jest sprawca szkody, to idziesz to niego z wyceną z ASO i niech wyskakuje z kasy, albo robią ze swojego ubezpieczenia, którę wiekszość firm opłaca na sytuacje uszkodzenia mienia klienta.

Najgorsze jest to że już zapłaciłem... i nie wiem czy to uznają? W razie czego są jakieś wyjścia? Coś proponujecie?

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Sprawa jest trudna, bo słowo przeciw słowu. Nie miałem takiej przygody, na szczęście dla mnie. Firma pewnie będzie się wypinać. Więc na początek spokojna rozmowa z właścicielem, ale przedtem bym porozmawiał z kimś zorientowanym w tematyce roszczeń, może jakiś prawnik w rodzinie, może nawet i podjechać na komendę policji i poprosić o pomoc, zamiast kluczyć - tylko nie po to, żeby ich nasyłać na firmę , ale aby dowiedzieć się co w takiej sytuacji zrobić, bo w końcu jest to szkoda i to niemała.