no przedostatnia kreska.to niech bedzie ze 1.4bo ja sie nieznaju
no przedostatnia kreska.to niech bedzie ze 1.4bo ja sie nieznaju
Też dzisiaj sprawdzałem i do 1.4 mi dochodzi.
mam pytanie czy awaria tego czujnika może powodować zapalanie się czeku silnika dzięki za odpowiedzi
Przy okazji chciałem zapytać jakie macie odczyty na wskaźniku doładowania kiedy jedziecie na dowolnym biegu nie dodając gazu? Czyli tzw. hamowanie silnikiem. U mnie w większości turbo pokazuje ok. 1 kreskę ale są momenty kiedy wskaźnik podczas takiej jazdy schodzi do 0.
Za co odpowiada jeszcze ten czujnik ciśnienia bezwzględnego ?? Na pewno podaje informacje do kompa o ciśnieniu: ciśnienie atmosferyczne – ciśnienie w kolektorze = ciśnienie bezwzględne w kolektorze i na tej podstawie chyba podawana dawka paliwa ??? dobrze myślę więc jeśli taki czujnik jest zepsuty i na wskazaniach jest odchylony na biegu jałowym wiec może i coś nie tak jest z mieszanką??? "Ponieważ ciśnienie atmosferyczne będzie się zmieniać, urządzenie sterujące uwzględnia to w swoich wyliczeniach potrzebnej ilości paliwa. ...Za pomocą metody „ prędkość / gęstość ” system GM Multec oblicza proporcję paliwa do powietrza (skład mieszanki) na podstawie informacji z czujnika ciśnienia bezwzględnego i czujnika prędkości silnika."