witam potrzebna pomoc . mianowicie mam taki problem auto jeździło paliło wszystko ładnie idę rano a ono kręci a nie odpala. było bardzo mało paliwa teraz sprawdzałem czy odpowietrzy się odpowietrznikiem na filtrze ale nie pompuję paliwa czy możliwe że zapowietrzył sie układ bądź komputer nie puszcza pompy paliwa. dodatkowo był elektronik i stwierdził brak kontaktu z modułem silnika.

A paliwa już dolałeś w ogóle ?

oczywiście za kogo mnie masz czy istniej e w ty samochodzie co odcina wtrysk gdy jest mało paliwa i jeszcze jedno czy zawieszonony EGR może powodować takie objawy .

sprawdź bezpieczniki i przekaźniki, jęśli nie ma kontaktu z ECU to pewnie prąd nie dochodzi
159 1.9JTDm 16V 2007

nowłaśnie pompa paliwa w baku nie daje paliwa jutro wznowie walkę z tym problemem ktoś ma jeszcze jakieś pomysły

Pamito - czy słyszałeś kiedyś o znakach interpunkcyjnych?
WYNAJME ALFĘ I JAGUARA DO ŚLUBU : http://jaguaremdoslubu.blogspot.com/
Tak dla pewnosci sprawdzilbym na Twoim miejscu wylacznik uderzeniowy (czy jakos tak sie to nazywa) ktory znajduje sie chyba pod siedzeniem kierowcy. Mojemu znajomemu zdarzylo sie, ze taki wylacznik zadzialal jak wjechal w duzy dolek.
"...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio (2011-...) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)

wielkie dzięki za rady auto odpalone. sprawa była dości poważna związana z BSI i sterownikiem silnika.

W pierwszej kolejności pomyślałem, że może spaliła się właśnie pompa paliwa. No, ale skoro problem rozwiązany...
Jak doszedłeś do przyczyny i co oznacza BSI?
Pozdrawiam.
- Rafał

BSI czyli komputer centralny sterujacy pracą wszystkich modółów to jest silnika ABS komfortu itd i tp.
W aucie występował brak komunikacji z modułami okazało sie że masa się upaliła od BSI i nie działal ten komputerek dodatkowo szlak trafił
sterownik silnika.wynikło to prawtopodobnie z braku tej masy.Jak doszedłem cała sieć CAN została rozkminiona kabelek po kabelku została sprawdzony zgodnie z schematem prosto z włoch i powoli sprawa się rozwiązała.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki