• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Stukanie - sprzęgło - dwumas?

• Autor wątku Autor wątku pawel182
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel182

Guest
Witam,

w moim egzemplarzu występuję pewną uciążliwość. Prawdopodobnie kończy się dwumas, ale nie jestem pewien. Przebieg auta to 145.000 km, rocznik 2008 r. Podczas jazdy jak również postoju słychać pojedyncze stuknięcie gdy odpuszczam sprzęgło. Niezależnie od tego czy wbiję bieg, czy tylko wciśnę pedał sprzęgła i go odpuszczę słychać w pewnym momencie stuk z okolic skrzyni/silnika. Gdy samochód nie jest włączony i wcisnę sprzęgło nic nie słychać. Czy jest to dwumas? Mieliście coś takiego ?

Mówi się że "ten typ tak ma" jedne mniej inne bardziej. U mnie stuka dość mocno ale nic ponadto się nie dzieje.

U mnie stukanie jest umiarkowane, jeśli tak to można nazwać. Krystian, czyli narazie mam się nie martwić tym, czy podjąć już jakieś działania ? Dobrze myśle, że to dwumas ?

Ostatnia edycja:
Takich objawów nie mam :) Czyli mogę spać spokojnie. Wielkie dzięki za pomoc

Amortyzatory
Powrót