Panowie i Panie jak w temacie nie działa mi trzecie światło stop bezpiecznik sprawdzony zaglądałem do eLearn ale jakoś nie widzę rozwiązania znalazłem na forum podobny temat ale kolega nie napisał co było przyczyną awarii spotkał się ktoś może z tym problem jeżeli tak to proszę o odpowiedź.
Jeżeli pozostałe "stopy" świecą, to może być problem z lampą na półce. Sprawdź czy dochodzi prąd do kostki, jeżeli tak to wina lampki.
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:46 ----------
Aha, zauważyłem że masz SW, więc nie szukaj półki![]()

Też mi nie działało. Przyczyna prozaiczna - klosz lampy delikatnie popękał i do środka dostała się woda w skutek czego popaliły się diody LED. Nowa lampa jest dość droga (dostępna np. na allegro u użytkownika TylkoFiat na zamówienie 225zł + koszt przesyłki). Ja tymczasowo naprawiłem w ten sposób że ją rozebrałem (wyłamałem trochę tył) i wstawiłem nową listwę z diodami od innego światła stop (takiego za 20zł). Po sklejeniu działa do dziś choć miała to być prowizorka w oczekiwaniu na oryginalna lampę. Generalnie to największym problemem jest wymiana bo trzeba rozebrać całą klapę bagażnika -najpierw plastiki od środka potem tylni spoiler do którego jest przykręcone światło. Sporo roboty i trzeba się naszarpać z demontażem tych plastików.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki