Witam.
Jako że zamierzam kupić 159 chcę zgłębić większość tematów aby uniknąć rozczarowań na przyszłość. Odnotowałem dwa rodzaje radia. Z dużym wyświetlaczem oraz bez niego. Poza tym wiem, że istnieje coś takiego jak blue&me. Czy ktoś może mi mniej więcej podać link lub opisać pokrótce różnice w funkcjonalności obu modeli? Czy warto dopłacić do tego lepszego? Jak z brzmieniem ogólnie systemu w tym aucie? Jak wygląda dostępność i jakość map do nawigacji? Czy można kontrolować ipoda z poziomu radia fabrycznego? Niech ktoś będzie łaskawy rzucić trochę światła na sprawę audio/navi w tym pięknym pojeździe. Z góry dzięki.
P. S. Czy jak podam vin, ktoś jest w stanie określić jakiego rodzaju sprzęt w aucie jest zamontowany?

1. Radio z dużym wyświetlaczem, czyli ten kolorowy iluśtam calowy to nawigacja/telefon/komputer pokładowy, mały wyświetlacz wskazuje na zwykłe radio.
2. Same nawigacje dzielą się na NIT G1 i NIT G2 - zależy z jakiego roku szukasz 159.
3. Blue&Me to możliwość podłączenia telefonu via BT, nie musi być w parze z navi
4. Funkcjonalność navi - sterowanie głosem, także po polsku, telefon ze slotem na kartę sim, nawigowanie plus radio, a wszystko to także wyświetlane na zegarach między prędkościomierzem a obrotomierzem.
5. Mapa na Polskę najnowsza jest obecnie dwa lata do tyłu - Polska 2010
6. ipoda podłączysz albo przez emulator zmieniarki, albo kombinując z kablem niebieskiej wtyczki - tu nie ma różnicy czy zwykłe radio czy navi,
no ale ipoda radiem nie będziesz kontrolował. Utwory zmieniasz w ipodzie.
7. Po Vinie można czasem rozstrzygnąć jaka navi siedzi w środku (który rodzaj)

Jest już w obiegu mapa Europa 2012,zawierająca również Polskę. Mam ją i działa bardzo dobrze przy wyszukiwaniu pokrętłem,ale zmuszenie jej głosem do współpracy jest dla mnie trudne.
Dotyczy to niestety również obsługi głosowej telefonu(tj: wybieranie głosowe,odczyt wiadomości). Poza tym współpraca telefonu Nokia z B&M i BT rownież b.dobra .Polecam.
Ostatnio edytowane przez otto ; 07-02-2012 o 05:45

A jak wygląda współpraca z telefonem z Androidem? Jak wrażenia słuchowe całego systemu? Gra dość zacnie? Widziałem ogłoszenia gdzie sprzedający piszą coś o Bose. Ma to coś wspólnego z rzeczywistością?
dzięki

Panowie, jeśli chodzi o ten VIN, możecie mi coś powiedzieć nt audio/nawigacji systemu ogólnie jak najwięcej?
ZAR93900007203215

Mam Bose w Alfie i gra calkiem przyjaznie![]()

Po czym poznać że to BOSE? Spójrz na to ogłoszenie i powiedz mi co za system może tam być zamontowany, ok?
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osob...eo/159/9370076

Na glosnikach wysokotonowych,na podszybiu sa naklejone chromowane napisy Bose.W bagazniku po lewej stronie masz wzmacniacz i tube

A po tych fotkach widzisz że to może być to?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki