• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] klakson

domelmen

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm
Witam
mam pytanie ile jest trąbek klaksonu w Alfie 159? i gdzie one się znajdują pod maską?

Z tego co się orientuję to w 1,9 JTD jest po stronie kierowcy 8 cm od zderzaka. Ale trzeba odkręcić osłonę żeby był lepszy dostęp.

---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 14:51 ----------

mowa o osłonie pod silnikiem :)

a co sie dzieje z nimi kolego??Nie masz klaksonu??Mozliwe ze tasma na przelaczniku kierunkow.Mialem tak w peugeocie 307.Po dzwonie lubia sie zrywac a moj peugeot mial dzwon.Wymienilem caly przelacznik i bylo OK.Nie wiem jak jest z tym w alfach

jak robilem diagnostyke przed kupnem to koleszka z serwisu stwierdzil ze dziala jeden a chyba wedlug niego powinny 2

a zajrzeć do epera i już będzie wiadomo ile jest i gdzie

Przechwytywanie.jpg

dziękuję / dobranoc

nie ma takiego pisania

aaaale osiemnastka :lol:

Są dwa ale u mnie padły obydwa na raz ?

bocian: właśnie w EPErze jest błąd chyba, bo u mnie są po lewej :)

Amortyzatory
Powrót