Witam, mam pytanie do użytkowników AR 159 SW. Nigdzie nie mogę tego znaleść. potrzebuję4 znać wymiary bagażnika, a dokładnie jedo szerokość i długość. Głębokość jest mi niepotrzebna. Pozdrawian Jarek
Witam, mam pytanie do użytkowników AR 159 SW. Nigdzie nie mogę tego znaleść. potrzebuję4 znać wymiary bagażnika, a dokładnie jedo szerokość i długość. Głębokość jest mi niepotrzebna. Pozdrawian Jarek
Podaję: - od dna do "półki" - 50 cm
- od dna do sufitu - 75 cm
-najmniejsza szer. - 80 cm (próg)
- szer. najmniejsza wew. 95 cm
- szer. największa wew. 105 cm
---------- Post added at 12:24 ---------- Previous post was at 10:39 ----------
głębokość przed rozłożeniem oparć - 90 cm a po rozłożeniu 160 cm
Otwór drzwi bagażnika jest kompletnie niefunkcjonalny w 159 (choć jest postęp w stosunku do 156).. gdyż nie sięgają drzwi do dna, przez co np. lodówki tym sprzętem nie przewieziesz w przeciwieństwie do wielu sporo mniejszych kombiaków w których funkcjonalność była ważniejsza niż design..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Mariusz, to ma wyglądać (a wygląda zaj....ście), a nie być funkcjonalne.
Ps. Lodówkę jak kupisz, to Ci przywiozą i jeszcze zabiorą starą![]()
Hehe.. nie no.. wiem.. wiem..![]()
Zdziwiło mnie też, że tylna kanapa nie podnosi się, żeby w jej miejsce położyć oparcie.. Oczywiście jak kupiłem 159-tkę, to nie wiedziałem o tym i dotąd kombinowałem, dopóki nie wyrwałem kanapy z zaczepów.. hehe.. No i np. w Volvo miałem oparcie fotela pasażera składane w poziom, co pozwalało przewozić naprawde długie rzeczy w razie potrzeby.. a w Alfie to pewnie nikomu przez myśl nawet nie przeszło takie rozwiązanie.. hehe..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Bo jak wloch bedzie chcial cos przewiezc to da zarobic taksowce baazowej a jak bedzie chcial sie napic to pojedzie do kawiarni(to o braku uchwytow na kubki)(a jesli jest to i tak niefunkcjonalny)
Bo bagażnik w 159SW jest bardzo pojemny oraz bardzo funkcjonalny. Mieści kartę kredytową i nic więcej nie potrzeba. Niedługo padnie argument, że Karpi nie można przewozić... bo woda ucieka dziurkami.![]()
Nie popadajmy w skrajności może.. bo to prowadzi do nikąd.. Po coś się jednak wybiera SW a nie sedana.. po coś też się składają oparcia.. i nie czarujmy się, rozwiązania w 159 nie mają zbytnio nacisku na funkcjonalność..![]()