• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czyszczenie/demontaż lampy alfa 159

Ja dzisiaj wymienialem i lamp nie demontowalem... szczerze? demontaz z wymiana zajal mi ponad godzinke[emoji4]
a po wymianie wreszcie LEDy zamiast h7 pokazaly moc
Zrób jakieś zdjęcia jak teraz swiecą.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Montował ktoś jako zastępstwo fabrycznych pokrywek? Pasuje idealnie? Jaką mamy średnicę w 159?

Panowie, zdecydowałem kupić drugiego hida d2s z tego powodu iż za przewody i żarniki D2S zapłaciłbym prawie tyle co za caly nowy zestaw, a zawsze to lepsze nowe przetwornice niż takie które już rok jeżdżą :) może ten cały zestaw h7 przyda się do innego auta czy coś.

Czekamy na zdjęcia

nastukane z Honor 8
352.jpg

Wysłane z mojego SG S6 Edge przy użyciu Tapatalka

zgadza sie

czy dobrze rozumiem że te ledy są zamontowane w soczewkach z retrofitu ?

Fajne i drogie. Ma to homologację?

nie ma chyba LEDów z homologacją na h7... więc montuje się to podobnie jak HIDy...
ale szczerze wole jeździc mniej legalnie a bezpieczniej niż na ledwych światłach... domyślać się co jest przede mną na drodze...

Dasz radę zrobić więcej fotek? Np przodu auta czy nie daje to za bardzo, wiadomo że zdjęcie tego nie odzwierciedli ale jakiś tam zarys będzie ;)

No póki co nie spotkałem się z reakcją frustracji ze strony kierowców z nad przeciwka...
a specjalnie ustawiałem światła pod te LEDy (znajomy diagnosta);) i nie ma żadnych zastrzeżen póki co

zastanawiam się jak to jest mozliwe żeby wyjąć ori H7 soczewki czy do regeneracji czy to do podmianki bez zdejmowania zderzaka , ja się przyglądałem ale nie wiem jak i czym odkrecić śrubki od soczewki....?

ja bralem zwykly plaski srubokret... najpierw odkrecalem te latwiej dostepne... nastepnie zajmowalem sie ta trzecia mędą

ja bralem zwykly plaski srubokret... najpierw odkrecalem te latwiej dostepne... nastepnie zajmowalem sie ta trzecia mędą

wielki szacun,ze to ogarnąłeś i miałeś cierpliwość, tylko ja walczę z myślami czy oddać odbłyśniki h7 do regeneracji czy kupić te soczewki z retrofitu , bo jeśli kupie to niestety nie da rady ich zamontować w taki sposób bedzie trzeba zdjąć zderzak...

nie trzeba bylo cierpliwosci... wystraczyl zwykly plaski i gietki... uzywany zaleznie od sytuacji...
a co Ci szkodzi w montazu? bo chyba nie na czasie jestem

nie trzeba bylo cierpliwosci... wystraczyl zwykly plaski i gietki... uzywany zaleznie od sytuacji...
a co Ci szkodzi w montazu? bo chyba nie na czasie jestem

obawiam się że te z retrofitu tak łatwo nie podejdą zwłaszcza ta czwarta śrubka bo soczewki są większe przez sterowanie przesłony od bixenonu

I jeszcze jedno pytanko do wtajemniczonych.
Czy po montażu tych bi-xenonowych soczewek z retrofitu działa ręczna regulacja wysokości świateł?

Amortyzatory
Powrót