ładowarkę do wyrzucenia miałem pod ręką, do sklepu parę km.
Pisząc z czego pasuje dioda nie miałem na mysli kwesti finansowych, tylko technicznych "Z CZEGO PASUJE". Po wypięciu spalonej diody podłączyłem miernik i nie mogłem zmierzyć dokładnie podawanego do diody napięcia, bo było bardzo zmienne, miernik wyswietlał coś ok 4-3,5V.(podawane krótkie impulsy i miernik nie mierzy prawidłowo) Nie jestem elektronikiem nie wiedziałem o jakiej wartości mam tą cholerną diodę kupić. Wyciagnąłem ze starego urządzenia diodę i zadziałało, pisząc z czego pasuje miałem na myśli pomoc takim jak ja laikom w elektronice, a nie jakieś oszczędności.
Czyli jednym słowem czy alarm jest czy nie ma po zamknięciu musi migac!!:-)
TAKbo ta dioda nie jest od alarmu tylko sygnalizacji stanu centralnego zamka.
A co jest przyczyną jak.raz miga a raz nie??
Sorry za odkopanie starocia, ale jaka ta dioda ma w końcu być? 12V?
Szukam sobie zajęcia przy belli na weekend, a moja dioda ma focha i nie mruga
I da się wymienić samą diodę? Bo ktoś coś pisał wcześniej, że nie da się jej wyjąć z tego plastikowego modułu.
EDIT:
Jako, że nikt mi nie odpowiedział to może ja zostawię coś dla potomnychDioda to dioda czerwona 12V świecąca na stałe o rozmiarze 3 mm.
Dioda wymieniona na nową i działa.
Stara prawdopodobnie również sama w sobie była sprawna, ale nie łączyło coś w plastiku w którym jest zalana. Stara dioda z plastikiem wywalona. Nowa podłączona na krótko bez plastiku. Wszystko śmiga.
Ostatnio edytowane przez Goora ; 13-10-2014 o 18:11
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
I pewnie własnie dlatego nie było odpowiedzi, bo jak już się za to weźmiesz to nie ma co tam sknocić jak ktoś wie jak podłączyć diodę to na 100% sobie poradzi![]()
No ja wiem, ale jak się robi robotę w sobotę przy browarku to potem jak czegoś braknie to nie ma kto do sklepu jechać, dlatego lepiej możliwie jak najwięcej wiedzieć wcześniejWażne, że sukces, a i już nikt pytać nie powinien
![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html