Ostatnio zaczął wariować mi czujnik poziomu oleju. Na bagnecie jest max a przy odpalaniu potrafi mi pokazać na wyświetlaczu połowę a nawet min...
Czy ktoś miał takie obiawy? Co z tym zrobić?
Ostatnio zaczął wariować mi czujnik poziomu oleju. Na bagnecie jest max a przy odpalaniu potrafi mi pokazać na wyświetlaczu połowę a nawet min...
Czy ktoś miał takie obiawy? Co z tym zrobić?
A odpalasz zawsze na płaskim terenie?
Jeśli auto jest pochylone, to wskaźnik będzie pokazywał "dziwny" poziom.
Pozdrawiam.
- Rafał
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
Panowie odświeżę troszkę temat. Mam problem z czujnikiem poziomu leju w moim 1.8MPi, potrafi czasami pokazać brak oleju, a za chwilę przy ponownym odpaleniu juz normalnie. Czy ktos się orientuje czy w mim silniku czujnik jest zamontowany tak jak w JTD czy trzeba miske zrzucać ??
Podłączę się pod temat, otóż przestał u mnie wyświetlać się poziom oleju na wyświetlaczu, nie wiem czy gdzieś w opcjach się to włącza czy co ale przestało działać, wie ktoś czym to może być spowodowane?
W moim samochodzie też tak jest, że pokazuje różnie. Dziś rano jak odpalałem pokazywał max poziomu (zgodnie ze stanem rzeczywistym z bagnetu), natomiast popołudniu pokazywał mniej niż połowę, a na bagnecie dalej jest maximum.
Nie ma się co martwić, we Fiatach też ten czujnik działa podobnie- jego wskazania są równie dziwne i często niemiarodajne jak w naszych 159.
Potwierdzam TTTM, pokazuje jak mu się podoba![]()
Zawsze auto stawiam pod lekką górkę i zawsze pokazuje tak samo nawet na płaskim.
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4