Witam! Mam pytanie dotyczące wahaczy górnychMiałem ostatnio okazje wymienić wahacz górny z oryginalnego na nowy TRW (zakup w InterCars). Powodem było stukanie z prawej strony - okazało się wybity sworzeń. Wahacz wymieniony na ww i pojawiło się coś innego jak stukanie przy skręcaniu na małych prędkościach lub podczas manewrów parkingowych :/ przyjrzałem się wahaczowi oryginalnemu po lewej stronie i wymienionemu TRW i jest znaczaca roznica w samym sworzniu...czy to może mieć wpływ na tego typu stukanie? Wymysliłem sobie
ze nowy wahacz nie powinien stukac więc szukałem w amorach, górnych ich mocowaniach, sprężynach, maglownicy...od tamtej pory wymieniłem lewy dolny bo tez miał wybity sworzeń, końcówki drążka, drążki kierownicze a maglownica według speców od maglwonic (bo początkowo chciałem to zrobić na slepo ale odradzili mi gdyż ta jest w 100% sprawna podczas gdy dalej mi napierdziela. Skret w lewo czy prawo nie ma znaczenia mała predkosc i jest stukanie np. skrecajac w prawo stuk dochodzi z chyba z lewej strony odbijam kierownica i taki sam podwójny jakby cos wrocilo na swoje miejsce. Ponizej pokazuje zdjęcia samych zamontowanych wahaczy górnych na prostych kołach. Pomoc mile widziana!
pierwsze zdjecie z lewej to nowy wymieniony TRW z prawej stary podbno dobry z pierwszego monatżu. Zawiesznie brak luzów sprawdzane na czterech stacjach i szarpakach...
![]()
![]()