Jak z tego co wynika, czyszczenie nie pomogło, to trzeba wymienić na nowe, mogą tłoczki w elektrozaworach się zacinać. Nie ma co kombinować wymieniać na nowe
Jak z tego co wynika, czyszczenie nie pomogło, to trzeba wymienić na nowe, mogą tłoczki w elektrozaworach się zacinać. Nie ma co kombinować wymieniać na nowe
Ponieważ wymiana to ca 15 minut, ja bym na Twoim miejscu spróbował - u mnie, po wymoczeniu (co prawda leżały w benzynie coś koło pół roku) działają już ponad miesiąc bez żadnych błędów).
Na upartego, możesz to obwiązać jakimś cienkim drucikiem, no ale to już będzie kompletna rzeźba, żeby nie powiedzieć - druciarstwo.
Zresztą same elektrozawory wyglądają tak, jakby ktoś się nad nimi znęcał - u mnie wyglądają jak nowe, prosto z pułki.
Melduję że zadanie zostało wykonane
3 dni moczenia w renoclean, zlutowanie sitka (które puściło na zgrzewach), 2 dni moczenia w nafcie, montaż.
Nie wiem czy to wina przerwanego sitka (które wydaje mi się nie powinno mieć wpływu na działanie silnika , ponieważ widziałem elektrozawory bez sitek w innych autach)
czy to jednak wina zacinającego się elektrozaworu... ale po moich zabiegach wszystko jest ok
Auto odzyskało dół, szybciej się wkręca na obroty i równo i cicho pracuje... Dla mnie bomba
pewnie tak wyglądają ponieważ musiałem się nad nimi trochę poznęcać żeby je wyciągnąć...![]()
Ostatnio edytowane przez icemario ; 08-09-2016 o 13:39 Powód: dodanie zdjęcia
U mnie te elektrozawory troszkę inaczej wyglądają, znalazłem informację że po minięciu gwarancji serwisowej te sitka można w ogóle zdemontować, sitka mogą blokować kanał olejowy,
http://www.forum.chevrolet.org.pl/pr...=4796&start=30
No nic w końcu kupiłem elektrozawory od GM! 129$ mam nadzieję że nie zostanie wyrzucone w błoto.
Dalej zapala i gaśnie mi check engine, falowanie obrotów zaraz po odpaleniu. Inne objawy brak...
Ile może trwać przesyłka wiecie może? Mam nadzieję że wymiana rozwiąże problem... i będzie święty spokój a jak nie to co wtedy?!
Nie boj żaby. Będą działać i problemy znikną u mnie przesyłka szła. 14dni z florydy
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka