[159] Dołożenie klimatroniku na tył do wersji TI

yogi77

Nowy
Auto
159SW 2.4 TI '09 - jest, 156SW 2.4MJet '04 - była
Witam,
Tak jak w temacie chciałbym dołóżyć klimatronik na tył, czy jest z tym problem?
Mam 159 TI ale z tyłu mam tylko zwykły nawiew. I tu moje pytanie czy wersje TI z automatu maja przystosowaną elektrykę aby mieć klimatronik z tyłu jako np opcja czy trzeba coś mieszać w instalacji?

Będę widzęczny za info

Nie wiem czy to będzie takie proste, chociażby z tego względu, że wersje z trójstrefową klimatyzacją mają w układzie więcej czynnika chłodzącego, a co za tym idzie pewnie i sam układ nie jest identyczny z wersją z dwustrefowym klimatronikiem.
Pozdrawiam.
- Rafał

Witam,
Tak jak w temacie chciałbym dołóżyć klimatronik na tył, czy jest z tym problem?
Mam 159 TI ale z tyłu mam tylko zwykły nawiew. I tu moje pytanie czy wersje TI z automatu maja przystosowaną elektrykę aby mieć klimatronik z tyłu jako np opcja czy trzeba coś mieszać w instalacji?

Będę widzęczny za info

O to pytałem w temacie "założenie tempomatu". Koszt ok 1000 zł w zależności od części. Nie podam linka bo piszę z srajfona.

Nie wiem czy to będzie takie proste, chociażby z tego względu, że wersje z trójstrefową klimatyzacją mają w układzie więcej czynnika chłodzącego, a co za tym idzie pewnie i sam układ nie jest identyczny z wersją z dwustrefowym klimatronikiem.
Pozdrawiam.
- Rafał

Dzięki za info, ale nie jestem w 100% pewien, czy są aż takie róznice, dlatego zapytałem na forum.

O to pytałem w temacie "założenie tempomatu". Koszt ok 1000 zł w zależności od części. Nie podam linka bo piszę z srajfona.

Oprócz tylnego panela sterowania to co jeszcze jest potrzebne ? Rozumiem, że przeprogramowanie samej centralki aby obłsużyła klime 3 strefową ale co oprócz tego?

Dzięki za info, ale nie jestem w 100% pewien, czy są aż takie róznice, dlatego zapytałem na forum.

Oprócz tylnego panela sterowania to co jeszcze jest potrzebne ? Rozumiem, że przeprogramowanie samej centralki aby obłsużyła klime 3 strefową ale co oprócz tego?

Tego to już nie wiem. Niespecjalnie mnie to interesowało. Chociaż zastanawiające jest to, że to i tak mniej jak dopłata w salonie.

Wg ePera jest więcej rzecz różniących się między sobą niż same centralki.

Wg ePera jest więcej rzecz różniących się między sobą niż same centralki.

Więcej rzeczy....hmm możesz napsiać coś więcej w tym teamcie ?
Elektryka jakaś inna, dodatkowa instalcja ??
Mechanicznie też coś trzeba dołożyć??

Amortyzatory
Powrót