Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Temat: Brak mocy, problem z turbiną - check engine

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo 159/2007

Domyślnie

Bella teraz właściwie fruwa , w końcu czuć te 150 koni! a powiedział mi, że sadzy było kupę na łopatkach, wyczyścił, sprawdził szczelność i tyle,a i przy okazji włączył program wypalania filtra cząsteczek stałych, trochę zabolało, bo spalił przy tym ok 10 litrów ropy, ale i tak jestem zadowolony! spalanie się poprawiło... no wiem, że za robotę z turbiną, to nie jest jakaś super cena, ale jestem przeszczęśliwy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał marcingoleniow Zobacz post
    Cena za regeneracje turbo ze zmienną geometrią super
    To raczej nie regenracja tylko czyszczenie. Podejrzewam, że nie ma tam ani jednego nowego elementu. Ale najważniejsze, że koledze pomogło i może cieszyć się autem.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    To raczej nie regenracja tylko czyszczenie. Podejrzewam, że nie ma tam ani jednego nowego elementu. Ale najważniejsze, że koledze pomogło i może cieszyć się autem.
    Myślę, że cena jak za czyszczenie łopatek w turbo z rozkręceniem i wyjęciem turbo i wypalaniem dpf-a całkiem rozsądna. Są tacy co wymieniają olej po wypaleniu dpf-a w trybie serwisowym. Takie jest zdanie ASO ale czy naprawdę trzeba czy nie to nie wiem.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 159 jtdm 150 km Limuzyba

Domyślnie

Ale kiszka. Wypalalem dpfa z 87% na 70%, na drugi dzien pojechalem wymienic oleje i reszte rzeczy, podlaczylismy komputer i juz bylo 80%. Filtr chyba do niczego...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Croma JTDm 150 Emotion, Doblo 1,6 MJ Emotion

Domyślnie

Cytat Napisał marcingoleniow Zobacz post
    Myślę, że cena jak za czyszczenie łopatek w turbo z rozkręceniem i wyjęciem turbo i wypalaniem dpf-a całkiem rozsądna. Są tacy co wymieniają olej po wypaleniu dpf-a w trybie serwisowym. Takie jest zdanie ASO ale czy naprawdę trzeba czy nie to nie wiem.
    Bo olej się wymienia po wypalaniu serwisowym i zapewne był wymieniony po czyszczeniu turbo. Zużycie 10 litrów ON na wypalanie serwisowe to jakaś kompletna bzdura - 1 litr to absolutny max.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał blazejsj Zobacz post
    Ale kiszka. Wypalalem dpfa z 87% na 70%, na drugi dzien pojechalem wymienic oleje i reszte rzeczy, podlaczylismy komputer i juz bylo 80%. Filtr chyba do niczego...
    I wszystko jest OK, wypalanie serwisowe ma udroznic filtr w stopniu umożliwiającym jazdę, filtr wypali się do kilkunastu procent przy następnym normalnym wypalaniu. Szybkie zapełnianie filtr może śwoadczyć o problemach z wtryskami i osprzetem lub stosowaniem niewłasciwego oleju.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 159 jtdm 150 km Limuzyba

Domyślnie

Wtryski byly czyszczone ok 2 tyg temu temu...chyba, ze znowu cos z Nimi nie tak. Dzisiaj olej taki byl wlany http://allegro.pl/olej-castrol-edge-...376693870.html (aukcja losowa, chodzi o olej) Filtr moze sie zapchal bo wczoraj mial wypalanie, a dzisiaj dopiero olej wymieniany...

Ciagle Moje auto jakos slabo idzie od 120km/h...nie wiem, moze to jeszcze wina tego DPFa
    Ostatnio edytowane przez blazejsj ; 11-07-2013 o 21:43

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał Ricambi Zobacz post
    Bo olej się wymienia po wypalaniu serwisowym
    .
    Na podstawie czego tak piszesz (sorry za OT, ale czy naprawde nie ma ani jednej osoby, ktora ma dostep do jakis technicznych instrukcji, ktore nakazuja ten krok w serwisowaniu samochodu?) ?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v

Domyślnie

U mnie włączył się tryb serwisowy, ale po przejechaniu ok 10km zaczął się czyścić DPF. Wtedy wszystko wróciło do normy, dałem w palnik, wyczyścił się a kontrolka zgasła po 2 dniach. Też myślałem, że to turbina

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał soso Zobacz post
    U mnie włączył się tryb serwisowy, ale po przejechaniu ok 10km zaczął się czyścić DPF. Wtedy wszystko wróciło do normy, dałem w palnik, wyczyścił się a kontrolka zgasła po 2 dniach. Też myślałem, że to turbina
    Dlatego warto zaopatrzyć się u Viakena w kabelek ELM, ściągnąć sobie z neta FiatEcuScan i wiedzieć co jest przyczyną zapalenia się pomarańczowej kontrolki. Naprawdę warto.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Auto
    Ar159/2010/2,0/170KM/

Domyślnie

Witam,
    dajcie proszę namiar na Viakena, bo chcę sprawdzić check.
    Pozdro

- - - Updated - - -

Po wymianie oleju i filtrów(powietrze, olej, paliwo) auto przestało jechać - przypadek???
    Wchodzi wolno na obroty czasami ma przebłyski gdzie chwilkę kręci normalnie spida ale za chwilę muł. Gość skasował mi checka - zdążyłem zauważyć błąd:niewłaściwy skład mieszanki czy coś w ten deseń i przez 1km było dobrze ;(

- - - Updated - - -

Ok Viaken jest cdn.