1. Włącznik świateł postojowych....w nocy bez włączania samochodu wciśnij przycisk sam zobaczysz...
2. napewno było już na forum, w konkretnym dziale,a nie chce zgadywać żeby nie wprowadzać Cie w błąd.
Dziękuję bardzo.
Pierwsza zagadka rozwiązana, sprawdziłem wczoraj i faktycznie działa tak jak wspomniałeś, ale nadal nie mam bladego pojęcia co się kryje pod pkt. 2 ?!![]()
moze jak zamontujesz hak to tam sie podpinasz
Bezpieczniki i przekaźniki z tyłu po lewej stronie to podgrzewanie foteli
Cinsoft The best
Siema,
Mam od niedawna 159 i podczas integrowania się z niąnapotkałem na kilka ciekawych znalezisk. Pomoglibyście mi w odgadnięciu co po co i jak?
1. Co to takiego jest? leżało to pod siedzeniem kierowcy do niczego nie przyczepione. Szukałem, oglądałem ale do niczego nie pasuje. Czy to na pewno od alfy? Zaznaczam że żadnego pożytecznego numeru nie posiada..
2. Po siedzeniami znalazlem takie wtyczki. Siedzeń nie mam ogrzewanych wiec co to za elektryka?
3. Moja alfa ma zamontowany system głośnomówiący ale chyba nieoryginalny. Nie wiem jak go użyć, Udało mi się tylko wyszperać jakiś głośniczek (i zaraz obok niego jakiś kabelek mały jack) pod schowkiem pasażera. Dioda przy czujniku (czy cokolwiek to jest) przy szybie na 1 zdjeciu raz po raz miga wiec ma zasilanie.
Jak korzysta się z zestawu słuchawkowego? (w instrukcji nie ma obszernego opisu tylko wspominaja ze system audio przewiduje podłączenie zestawu)
Co to za kabelek pod schowkiem? Skoro zestaw może działać z systemem audio samochodu to po co dodatkowy głośnik?
4. To może nawet i temat na osobny wątek i może poźniej nawet założę..
Na krawędzi drzwi kierowcy mam obdartą blachę. Jak to przywrócić do ładu? Czym najlepiej pomalować?
Będę bardzo wdzięczny za pomoć
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez t0ma5h ; 27-08-2013 o 21:45 Powód: zmiana tematu
1 jest zaślepką do 2
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
Pod siedzeniem mogą się znajdować kable od ABS oraz czujnika, czy ktoś siedzi na fotelu... jak ktoś siedzi i nie zapnie pasów to jest irytujący dźwięk i lampka na desce.
A to przy szybie to nie jest Bluetooth jakiś?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond