witam.
zrobilem do auta wydech, katalizator wywalony, rura to 3 cale. czy trzeba kompa przeprogramowac lub inne?
dodam ze "marchewka" sie pali, a i palila sie wczesniej, podejrzenia to uszkodzona sonda, bo i widac na niej mechaniczne uszkodzenia.
witam.
zrobilem do auta wydech, katalizator wywalony, rura to 3 cale. czy trzeba kompa przeprogramowac lub inne?
dodam ze "marchewka" sie pali, a i palila sie wczesniej, podejrzenia to uszkodzona sonda, bo i widac na niej mechaniczne uszkodzenia.
Skoro Ci nie przeszkadzają rażące po oczach kontrolkach to jeździj aż wypluje jakąś część na drogę .......
To tak humorystycznie a pro po Twojego wpisu.
Kup kabel i zobacz co go boli - ot cała filozofia. Jak już się dowiesz to wtedy podumamy jak temu zaradzić.
z ta kontrolka palaca juz 1,5 roku smigam,
poprzedni wlasciciel kilka lat i kasowal ja w serwisie ale ciagle wywala blad, i podobno ale to podobno okazalo sie zle paliwo w polsce i dlatego sie pali.
podczas robienia wydechu sonda ma widoczne uszkodzenie wiec mysle ze ona, a kabel to swoja droga zakupie
Nie słyszałem jeszcze żeby ta kontrolka przez paliwo się zapaliła
Podłącz pod kompa bo rozmowa bez sensu.
U mnie w 2.0 TS przez paliwo sie paliła po zatankowaniu na pewnej stacji i sytuacja się powtórzyła 2 razy
Ale cały czas to przesada chyba?
Marchewa może mieć wiele informacji
np przepływka
jak kupilem to wiedzialem ze wydech jest do roboty, caly polatany i poskladany z i innych aut, katalizator to od mercedesa diesla, srodkowy od alfy ale chyba 2.0 ts, a koncowy to od diesla(stan ich doby wiec jak ktos zainteresowany to na priv), wiec bylem pewien ze to od tego sie pali, w tygodniu zajme sie tym i zobacze co dalej.
auto to tera ma chyba z 50% wiecej mocyidzie jak przecinak.
a co do pierwszego pytania bo nikt nie dal znac to trzeba kompa "przeprogramowac"?
Podłącz najpierw pod laptopa i sczytaj błędy.
50% wiecej z badziewnym wydechem??auto to tera ma chyba z 50% wiecej mocyidzie jak przecinak.
Ciekawe ;]
Czy ze świecącą Marchewą??
Ty to moze jakieś nitro masz jak i katy od diesla siedzą??
albo moze jeszcze lepsze wianki?
2 rumuńscy chłopcy pod maską??