Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Misiek
    Gość

    Domyślnie Problem z centralnym w AR 166

    Witam !!!

    Mam problem z zamkiem centralnym w mojej AR 166.
    Jak chce zamknąć ją z pilota to włancza sie tylko alarm a drzwi sie nie zamykaja, jak próbuje z kluczyka to zamykają sie tylko drzwi te w ktorych jest kluczyk ale to i tak tylko na chwile bo zaraz otwieraja sie spowrotem. Jedyny sposób żeby ją zamknąć to powciskac od środka "dzyndzle" ale to i tak nie zawsze wychodzi bo przy zamykaniu ostatnich drzwi przez kluczyk czasem sie wszystkie spowrotem otwierają ;//
    Ktoś opisywał już gdzieś na forum żeby odłączyć na chwile akumulator (próbowałem i nic to nie dało).
    Wie ktoś może co jest tego przyczyną ??

    Pozdrawiam Michał

  2. #2
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    09 2006
    Mieszka w
    Łódź
    Postów
    573

    Domyślnie

    Pokombinuj coś z przekaźnikami.
    Życie z pasją!
    145 1.9 TD
    147 1.9 JTD 16V

  3. #3
    Misiek
    Gość

    Domyślnie

    Ha bylo by fajnie jak bym wiedzial gdzie znalezc te przekazniki ;//

  4. #4
    Jurcio_8v
    Gość

    Domyślnie

    A może któryś z czujników sygnalizujących zamknięcie drzwi jest walnięty?
    Mam zapasowy zamek drzwiowy w domu, spróbuje dostać sie do środka i zobaczyć jak to wygląda.

  5. #5
    Jurcio_8v
    Gość

    Domyślnie

    Cholercia!
    Zamek jest nitowany, tak że bez rozwalenia obudowy nie wejdzie do środka :!:
    Z tego co widziałem to nie jest on szczelnie zamknięty i brud może stosunkowo łatwo dostać się do środka, tak więc czujnik zamknięcia może się zacinać. Trzeba by się zakraść z miernikiem i sprawdzić sygnały na wyjściu z zamka.

  6. #6
    Misiek
    Gość

    Domyślnie

    sygnalu na wyjsciu z zamka to raczej sam nie mam jak sprawdzic ale taki sam zamek juz roznitowywalem i patrzylem co tam jest grane. Problem w tym ze nawet nie wiem ktory to zamek moze szwankowac. Cos mi sie wydaje ze bez przyzadow to tego nie sprawdze chyba ze bede kazdy zamek rozbieral po kolei :x

  7. #7
    Jurcio_8v
    Gość

    Domyślnie

    A próbowałeś poszperać w serwisówce?

    Można spróbować tego:
    http://www.forum.alfaholicy.org/files/noname_230.jpg

    A jak nie pomoże to oblukać schematy elektryczne...

  8. #8
    Misiek
    Gość

    Domyślnie

    no i tak tez pokombinuje. dzieki za pomoc

Podobne wątki

  1. Problem z centralnym w 156
    Utworzone przez Lanney w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 27-11-2014, 13:49
  2. Problem z centralnym. 156 FL
    Utworzone przez mis_michal w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 17-08-2014, 16:37
  3. Problem z centralnym zamkiem.
    Utworzone przez Dawidku11 w dziale 156
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 02-01-2013, 09:40
  4. Problem z centralnym
    Utworzone przez klamot w dziale 156
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 22-11-2011, 19:37
  5. Problem z centralnym zamkiem
    Utworzone przez aro_1977 w dziale 147
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 01-02-2011, 15:17

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory