Witam posiadam belle 166 2.4jtd po cipie 170km z zaciskami brembo
Witam posiadam belle 166 2.4jtd po cipie 170km z zaciskami brembo
Ja założyłem niedawno na przód tarcze i klocki firmy TRW. Póki co zrobiłem na nich 1000km i sprawują się bardzo dobrze ale jak wiadomo części TRW do tanich nie należą. W Intercarsie koszt około 750zł za tarcze i klocki. Pozdrawiam
Zestaw trw. Brak problemów.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
tarcze brembo + ferrodo - 90 tyś . klocki wystarczyły na 50 tyś.
U mnie na klockach TRW, nie wiem jakie tarcze, bo to jeszcze poprzednik zmieniał, podczas hamowania potrafi zapiszczeć jak pociąg towarowy![]()
u mnie tez piszczą, ale dopiero jak się nagrzeją, i w granicach prędkości do 30 do 0, czyli gównie w mieście... Tarcze nie wiem jakie są, ale widać ze były niedawno zmieniane, ale przez poprzednika-francuza, a klocki ja zmieniałem na... Boscha, tylko są za twarde, bo faktycznie mniej pylą, ale piszczą niemiłosiernie, ale co do hamowania nie mam zastrzeżeń.
Tarcze i klocki - przód i tył TRW - cały komplet.
Zrobiłem ok 2500 km. Bez problemów
IC - cały kpl. 850 zł.
Klocki TRW u mnie też piszczały (bardzo twarde są). Założyłem Brembo i narazie cisza
Ja mam zestaw tracze brembo a klocki ferodo i piszcza jak cholera. Jesli chodzi o hamowanie to igla. Slyszalem ze niektórzy aby pozbyć sie pisków szlifują ranty klocków...ktos ma z tym doświadczenie?
smaruja smarem miedzianym metalowa strone. plus dokladne wyczyszczenie prowadnic na klocki i nie powinno piszczec. dodatkowo niektore klocki maja taka warstwe zapobiegajaca piszczeniu.