no takale najważniejsze że już mam ciepło w samochodzie
![]()
Ja mam to samo, lecz u mnie to jest związane z czujnikiem temperatury zewnętrzej. Za każdym razem, gdy składam lusterka wyskakuje mi ten błąd i pokazuje -40'C
zrobione-spalony bezpiecznik na "podszybiu"
Ja to opisywałem i jest to zwykły termistor NTC 10k. Tydzień temu wymieniałem u siebie i płaciłem za sztukę 2,90 pln. Roboty na jakieś 30 minut, ale potrzebna miniszlifierka, kombinerki, kawałek płaskownika i klej na gorąco.
Kawałek płaskownika wsuwamy między obudowę a wkład lusterka i wyciągamy szkiełko, bo trzyma się tylko na zatrzaskach. Następnie wypychamy ten plastikowy cypelek czujnika do środka lusterka i mamy czujnik na wierzchu. Następnie za pomocą miniszlifierki należy usunąć pozostałości starego czujnika i kleju w którym jest zalany. Należy pamiętać, że połączenia termistora z kabelkami nie mogą być lutowane, a więc należy rozgiąć te zagniotki oryginalne i zaciskamy ponownie na nowym czujniku. Potem wkładamy w wyfrezowaną wcześniej obudowę i zalewamy klejem na gorąco. Wkładamy obudowę czujnika w lusterko i wciskamy wkład. Ot cała robota.
Niech się nikt początkowo nie zdziwi wskazaniami temp prawie z kosmosu. Jest to spowodowane zaabsorbowaniem dość dużej ilości ciepła przez czujnik z kleju. Po 1h na mrozie pokazuje prawidłowo z dokładnością do 1 stopnia, bo taka jest rozdzielczość ICS'a.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
U mnie po prostu nie działa to klapa czy jakoś tak od strumnienia powietrza na podszybiu obieg zamkniety/otwarty. Kiedy mam włączone, że leci powietrze z dworu i nie przełączam to nic się nie dzieje, a jak tylko zmienię obieg powietrza czyli na zamknięty to od razu wyskakuje ten komunikatAkurat u mnie dzięki Wam udało się szybko zdiagnozować problem
![]()
Witam od około tygodnia posiadam piękną alfe 166 turbo jestem w 10000000000000000000000% zadowolony i zachwycony z przesiadki z bmw..... Mam do was takie pytanko byłem w piątek nabić klimatyzacje bo wyskakiwał mi błąd Air Conditional fault - contact workshop, klima nabita a błąd dalej wyskakuje....A więc pojechałem do mechanika on stwierdził że nie chodzi mi wentylator klimatyzacji,bo jeżeli by chodził to byłoby go słychać a tu cisza. Mam pytanie ile może kosztować wymiana i jaki czas to zajmie??????? Z góry dziękuje
Najpierw sprawdź przekaźnik i bezpiecznik wentylatora, które są w podszybiu (od strony silnika).
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Masz może fotke który to jest przekaźnik i który bezpiecznik??? Byłbym wdzięczny