• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problemy z centralnym zamkiem

• Autor wątku Autor wątku wlodas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wlodas

Guest
Pomocy zwariowal mi centralny zamek i robi co chce ???Zamyka i otwiera bez ostrzezenia ????Co robic????POMOCYYYYYYYYYY Z kluczuka raz widzi a raz ignoruje ??????

mam to samo z prawymi drzwiami
nie wiem co jest grane raz dziala raz nie

jakiś czas temu miałem to samo, nauczony doświadczeniami z 146-ki, zamykałem każde drzwi z osobna ręcznie, w tej chwili centralny działa oki ale bez tylnych prawych drzwi, powodem tego co i u Was koledzy jest mikro-włącznik w centralce drzwi, można udać się z tym do serwisu albo do jakiegoś machera ale diagnoza będzie taka: do wymiany centralka w drzwiach koszt może sięgnąć nawet kilu stówek wliczając nowa centralkę, ja wyjąłem samemu, koniecznie trzeba "ją" w miarę delikatny sposób rozkleić i wymienić mikro-włącznik (koszt ok 3-4 zł), następnie trzeba złożyć całość do kupy i poskręcać na śrubki i po problemie,

życzę powodzenia i pozdrawiam

U mnie byla podobna sytuacja i to tak samo jak u kolegi 77alfisti - tylne prawe drzwi. Jako ze 166 jest moja pierwsza alfa, pojechalem do serwisu i diagnoza byla nastepujaca: do wymiany zamek drzwi. Koszt z przesylka 200 zl + wymiana 70 po znajomosci.

Czasem zacina się też sam siłownik w jednych drzwiach. Z obserwacji wynika, że najczęściej to tył za kierowcą. Efekt jest taki, że świrują wszystkie. Trzeba zdjąć tapicerkę z drzwi, tam, gdzie jest objaw zacinania/niedomykania/itp i sprawdzić mechanizm.

u mnie dokladnie jest tak wysiadam zamykam pilotem prawe stoja otwiera sie reszta znow naciskam i to samo wsiadam do srodka delikatnie dociskam "cycek " recznego zamykania pr drzwi naciskam pilotem wciaga drzwi zamkniete naciskam otwiera wychodze zamykam drzwi zamyka otwiera zamyka jest ok i tak czasem mi sie dzieje ze raz jest ok raz sie tak jakby przycina

winne są siłowniki ...
trzeba wymienić

U mnie jest podobnie jednakl sprawa dotyczy zamka od kierowcy , podobno są w nim wszystkie elektroniczne przekaźniki na pozostałe drzwi?Czytałem o "zimnych lutach" wiem co to jest ale nie wiem jak sie dobrać do zamka , u mnie jest nitowany i nierozbieralny ?? Zczy ktoś już to robił?

A ja w swojej 156 mam inny problem u mnie na poczatku objawy wygladały tak ze kluczyk przestawal działac ( tak jakby nie bylo juzż bateri ) a potem po godzinie czasem nawet dniu czy dwoch dniach sie sam naprawiał, ale ostatnio padł na dobre.
Myslalem ze to bateria ponieważ lampka świeciła ale dzwi sie nie otwierały wiec poszedlem wymienic baterie, ale niestety to nie to centralny dalej nie dziala ani od dzwi ani ten przycisk od bagaznika, musze otwierac wszystko z kluczyka... ktos moze wie co to jest?

Skopaly sie centralki w drzwiach czyli wymiana bo beda sie same otwierac po chwili

Też miałem taki problem,kupiłem używkę na allegro za 70 zł i sam wymieniłem zamek (nie jest dużo pracy) i jest ok.Piszcie do osób które mają części do Alf 166 i napewno natraficie na kogoś kto będzie miał sprawny zamek.

Witam
Koledzy mam taki problem z drzwiami.. mianowicie nie otwiera mi z centralnego zamka przednich prawych drzwi.. zauwazyłem rowniez ze po ich otwarciu nie zapala sie na desce ikonka ze sa otwarte ani nie zapala sie podswietlanie wnetrza... Z tego co czytalem obstawiam ze uszkodzona jest centralka zamka w tych dzwiach ale chcialbym sie odradzic zeby nie kupic bez potrzeby zamka.. bo moze to jest gdzie indziej przyczna...

ok juz nie aktualne.. moje podejrzenia sie sprawdzily.. kupilem zamek od kolegi kasymir20 i po wymianie wszystko fajnie smiga :-)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Problem z kluczykiem

Witam od kilku dni nie działa mi centalny zamek oraz alarm. Posiadam ten czerwony kluczyk. Wcześniej jak wszystko było w porządku gdy nacisnełem na pilot dioda w nim mrugała teaz zapala sie i świeci ciągłym światłem około 15 sekund po czym gaśnie centalny i alarm n ie reaguje.
Wymieniłem baterie i problem ten sam.
Prosze o pomoc.

Co do zamków to już kiedyś pisałem że można uniwersalne wstawić za ok 15zł zamiast kupować oryginalne za 200zł lub używki które i tak padną. Ja mam w tylnych dżwiach zamontowane i mam większą pewność że się zamkną bo oryginały lubią płatać figla!!

U mnie już dwa miesiące nie działa centralny z pilota . Przestał działać tak po prostu . Elektryk stwierdził że kluczyk nie emituje . Co mam robić?

Problem z Kluczykiem czerwonym

Witam Mam następujący problem.
Od kilku dni nie działa mi centralny zamek z pilota i alarm.
Gdy zawsze naciskałem na kluczyk przycisk dioda mrugając otwierała drwi i wyłączała bądź uzbrajała alarm. Od kilku dni dioda na pilocie pali się światłem ciągłym przez okolo 10 sekund po czym gaśnie. Pilot nie reaguje na centralny zamek ani na alarm Prosze o pomoc

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wymieniłeś baterie w pilocie n nowa?

Kolego a czy centralny zamyka z kluczyka drzwi, bo u mnie wysiadła centralka od zamków i pilot ma takie objawy jak u Ciebie świeci a nie zamyka, ale i z kluczyka u mnie nie można zamknąć centralnego tylko pojedyńcze drzwi.

u mnie z kluczyka zamyka centralnby wszystkie drzwi tylko z pilota nie da rady bo lamka na pilocie nie mryga tylko świeci światłem ciągłym

Amortyzatory
Powrót