tak jak w temacie szukalem caly dzien i nie mam pojecia gdzie to jest z gory thx
tak jak w temacie szukalem caly dzien i nie mam pojecia gdzie to jest z gory thx
Przekaznik od zamykania i otwierania znajduje sie pod konsolą środkową od strony pasazera (zółty) czesto pali sie w nim scieżka z powodu przedostawania sie do niego wody(najczęściej z cieknącej nagrzewnicy) to samo dotyczy sterownika monitorowania świateł który sie koło niego znajduje kolor zielony.Ja miałem taki problem ze jak ręcznie zamknałem wszystkie drzwi to otowrzyłem a w przypadku zamykania centralny zamek nie działał wlutowałem scieżke w wspomniany przekaźnik i jest ok
Swieta racja staly numer centrala
moj problem polega dokladnie na tym ze komputer nie pokazuje mi lewych tylnich drzwi czy sa otwarte czy zamkniete do tego centralny nie dziala ani z pilota ani recznie kluczykiem i nie mam pojecia co z tym moze byc pod komputer jak auto zostalo podlaczone wogole nie ma polaczenia z centralka;/
A gdzie jest ta centralka w 2.4 JTD?
Nie mogę jej znaleźć.
Nikt nie pomoże?
Koledzy centralka zamka znajduję się w tylnej półce pod trzecikm światłem stopuprzekaźnik to przekaźnik a centralka to centralka
![]()
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Koledzy,
podaję dokładną lokalizację tych modułów:
- moduł sterownika zamka centralnego M80 to żółta puszka na tunelu środkowym po stronie pasażera pod ICS'em.
- natomiast na półce pod lampą stop jest odbiornik zdalnego sterowania zamkami (i gdy jest alarm to jego uzbrajanie) - moduł M35.
Ta lokalizacja obowiązuje dla wszystkich rodzajów silników dla nadwozia przed FL.