• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Odblokowywanie ICS

zadra66

Nowy
Auto
166 2,5v6 2002r.
Witam wiem, że ten temat był wałkowany wiele razy, przeczytałem chyba kjuz wszystkie posty na ten temat.. Ale potrzebuje pomocy i nie mysle tu o ASO. Próbowałem zdobyć ten kod przez aso lecz po 1,5 miesiąca powiedzieli mi, że odrzucili im zlecenie i żebym podał jeszcze raz numery to puszczą ponownie. Więc puszczają mi już nerwy. Czy znacie kogoś kto mi to odblokuje ics odpłatnie ale żeby był pewniak. Płace dostaje kod i nareszcie mogę słuchać radia:) Proszę o pomoc pozdrawiam

witam
jestem w stanie pomoc prawie kazdemu kto ma pierwsze modele ICS - model BE 2569,
ICS model BE 2580 - nie jestem w stanie pomoc.
potrzebuje tylko serial number z ICS.
pozdrawiam

Ja swój ICS odblokowałem przez serwis w Gdańsku trwało to niecały tydzień.
Powiem tyle że w wiekszosci tych serwisów to pracują sami (nie chcę tego mówić ale na to wyszło gdyz byłem w kilku takich miejscach) nieudacznicy.
Jak powiedziałem gościowi w serwisie że do odblokowania brali kod właśnie z beckera czyli magnetofonu to mało nie pekł ze śmiechu.
Do odblokowania jest potrzebny nr seryjny z jednostki centralnej czyli z (na 99% masz też) Siemensa.
powodzenia

Ostatnia edycja:
"witam
jestem w stanie pomoc prawie kazdemu kto ma pierwsze modele ICS - model BE 2569,
ICS model BE 2580 - nie jestem w stanie pomoc.
potrzebuje tylko serial number z ICS.
pozdrawiam"

mozesz mi wygenerowac kod becker 2569 nr.seri. w5031000 ?
juz kiedys gosc z zagranicznego forum mi go wygenerowal na podstawie seri i dzialal ale sie zgubil

ja również potrafie rozkodowac kazdego icsa z lat 98 i 99. telefon. 667799753

proszę o pomoc z ics

Siemanko panowie.

Mam problem z radiem nie mam kodu ics a na radiu są tylko takie oznaczenia: Siemens MLFB: 5WK 7810 SERIA I NUMER: AR1070035954/06 DATE: 00012108 SW3.70 oraz wygrawerowane następujące liczby pod panelem radia na obudowie ics- a przy wejściu na kasety: 2035 1228.013-285. czy da się na tej podstawie wygenerować kod? czy jest na to wogóle jakiś sposób? bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. z góry dziękuję.

.....spróbuj tu tel:667799753 albo gg:9771824 i zapytaj na jakiej zasadzie to robi, ale z tego co wiem potrafi pomóc a cena niższa niż nowy ICS z kodem; 100zł.

Było wielokrotnie na forum. Sprawa jest oczywista:
- w przypadku BE2569 można wygenerować kod na podstawie numeru seryjnego (musisz mieć numer seryjny z naklejki ICS, ten w formacie litera i 7 cyfr)
- w przypadku BE2580 jedyna opcja to odczyt wsadu z kości pamięci szeregowej (z reguły albo wysyłka ICS do człowieka, który się tym zajmuje, albo wylutowanie kości i zrzut wsadu do pliku programatorem)

Witam
Z tej strony Kamil.
Niedawno nabyłem swoją pierwszą Alfę 166 2,5 1998r. i mam problem z ICS-em.
(prawdopodobnie mam BE2569-chcociaż go nie wyjmowałem i głowy sobie za to nie dam uciąć) nie mam do niego kodu.

Mam "IDENTE-KARTE' na niej są numery:
"Gerate Nr. 5WK78170" i "Serial No. W1001464"

Moje pytanie brzmi czy wystarczy ten Serial No. z mojej IDENT-CARTE litera i 7 cyfr: W1001464 jeśli mam faktycznie BE2569, czy jednak muszę wyciągać ICS i spisywać numery z obudowy?
Jeśli wystarczy ten numer to czy mógłbym poprosić o wygenerowanie kodu?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź może być na Pw albo gg 5077591 ew.kom. 725 269 889.

Sorki za odkopanie starego tematu, ale jak na razie nie potrafię sobie sam poradzić z tym problemem.

U mnie przed odpięciem akumulatora wyciągnąłem stary kod clima+dark i pojawia się CODES: PIN(4 cyfry), 3 cyfry określające chyba ile razy kod był wprowadzany albo coś w tym stylu bo wartość się zwiększa ilekroć wprowadzam kod.

Amortyzatory
Powrót