Witam i prosze o szybką pomoc. Dzisiaj rano kiedy jechałem do pracy zgasł mi samochód i nie chciał odpalić dopiero po jakiś 15min to się udało kiedy trochę ostygł. po podłączeniu pod komputer wyszły mi takie błędy
P0235
P0704
P1320
P0335
i teraz moje pytanie co który oznacza i co powinienem wymienic żeby wszystko było dobrze

Jak zgasł i odpalił dopiero jak ostygł to czujnik położenia kątowego wału korbowego masz kolego do wymiany
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000

Dzięki, tak właśnie myślałem, że przyczyną gaśnięcia będzie ten czujnik, tylko pojawia się pytanie co z resztą tych błędów co oznaczają???

- już chciałem koledze dociąć, ponieważ jest cały temat przyklejony tylko o błędach , ale jak zacząłem czytać, to jest tam trochę błędne tłumaczenie ale zawsze to coś na poczatek. !!
- szczególnie ten P1320 == P0320 mi tu nie pasuje, chyba trzeba wymienić cewki zapłonowe, tak mówi błąd !!!
- była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
- 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.

Cewki zapłonowe w JTD??

czujnik wałka już kupiony jutro mam zamiar go wymienic tylko pytanie gdzie go szukac i czy przy wymianie nie będzie problemów.
A o co chodzi z tym błedem P0704 bo całkiem nie wiem o co chodzi z tym błedem "Obwód wejściowy przełącznika sprzęgła"

Szukaj go pod rozrusznikiem, na łączeniu skrzyni z silnikiem, do wymiany klucz torx rozmiaru nie kojarzę już.
Odnowie temat mam taki sam problem w 156 2,4 jtd mam błąd 1320 - synchronizator wałka rozrządu. do wału korbowego. Więc który czujnik wymieniać?? mechanik mówi że położenia rozrządu bo ma wpływ na odpalanie samochodu a jeśli uszkodzony był by położenia wału to samochód gasł by w czasie jazdy.
Kolega rafal0717 jak po wymianie czujnika wału było ok?? bo u mnie jest tak że jak się już rozgrzeje do maxa to później nie odpala i musi się schłodzić do 0 no i marchewka wtedy świeci.

u mnie po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy więc myśle że u Ciebie jeżeli też gaśnie na ciepłym i odpala dopiero po ostygnięciu to myśle że będzie to samo.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki