Dorobienie kluczyka

• Autor wątku Autor wątku WUJ LEDI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WUJ LEDI

Guest
Witam. Od paru tygodni jeżdżę po różnych fachurach i nikt nie może mi dorobić kluczyka z immobilajzerem do mojej alfy . Dzisiaj oddałem auto do serwisu gerdy no i wyjął mój immo podłączył pod kompa , siedział pół dnia i tak i tak mu się nie udało . Mówił ze ja mam w kodzie zamiast literki C to mam literke S i dlatego ciężko ominąć jakieś kody . Kazał przyjechać w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy da radę . Dodam ze mam zwykły kluczyk z przyciskiem gumowym czarnym z boku do centralnego .

Czy jest szansa żebym gdzieś dorobił taki kluczyk ??? :butcher:

-- www.ko-car.pl
- dorobić kluczyk mechanicznie , raczej trudno.
- transponder to tak jak w cytacie.

INDEPENDENT solution for Alfa Romeo 156/166 cars,
which uses PCF7935 transponders (ID44).
Using Alfa 156/166 module (5) software prepares PCF7935 transponder.
You DO NOT need any futher operations -
just fit chip into key and start vehicle.
If old keys are erased, software shows PIN code and prepares transponder,
ready to be matched with vehicle using diagnostic device.

Wiesz kluczyk nie musi być z centralnym może być bez przycisku z boku najważniejsze żeby immo działał

Witam!!! Tez szukam fachowca zeby dorobil mi dodatkowy klucz ale sa z tym straszne problemy. Dzwonilem do ASO Kielce ale tam koszt dorobienia to 720zl cena zaporowa ale w przszlosci trzeba bedzie dorobic.

Sorry że nie na temat, ale nie chciałem zakładać osobnego wątku. Orientujecie się czy można wymienić samą obudowę plastikową kluczyka, ponieważ moja jest w nie najlepszym stanie. Jaki ewentualnie koszt w ASO? Dzięki z góry. Aha, kluczyk od 156 FL 1,9 16V

Raczej tylko nowy, w obudowie zatopiony jest grot i immo (ten można wydłubać).
Koszt nowego - patrz wyżej
też mam w kiepskim stanie.

Ja kupowałem w ASO, kluczyk sprowadzali z Włoch, dali tez dokumenty dla ubezpieczyciela, by był traktowany jako oryginalny, kluczyk z imo i otwieraniem klapy koszt kluczyk+kodowanie 1000zł

@wuj LEDI
- to mnie troche dziwi, ponieważ procedura jest taka,
bierze się puszkę immo, odczytuje eeprom i potem programowanie transpondera.
- dziwne te warsztaty, chyba że chcą aby podłączyc kabel obdII i zczytać kody.
- tak to nie da rady, to crypto-2.
- a ile kosztuje dorobienie w firmie Ko-CAR ?

On właśnie wziął tą puszkę wyjął i coś tam robił ale mu się nie udało i mówił żebym postawił na przyszły tydzień to będzie walczył dalej

- to inaczej brzmi, jeśli ma plik z eepromu uszkodzony , to drugiego klucza nie znajdzie bez Seed'a.
- jak by miał plik z tej puszki, to poproś o ten plik.
- chetnie zobaczę
- a masz może karte kodową do tego auta ?

A co to jest? Sorki ale trochę się nie znam mi musisz wytłumaczyć jak dziecku ;) wiem ze dałem mu jeszcze key kod z ksiazki...

Na czwartek jest umówiony ponownie będzie walczył , ciekawy jestem czy sobie poradzi . Cena za to ma wynosić 350 zł

Wiesz kluczyk nie musi być z centralnym może być bez przycisku z boku najważniejsze żeby immo działał

witam
jeśli chcesz postaram ci się pomóc
daj mi na kontakt@superalfa.pl dane auta numer nadwozia a w poniedziałek będziesz miał koszt kluczyka oryginalnego nowego tylko pamiętaj że musisz mieć kartę kodową jest to plastikowa katra w kształcie karty kredytowej zawierająca 5 cyfr ma to wyglądać tak:1.2.3.4.5. i jest narysowany na niej kluczyk, ale to nie jest przeszkoda bo jak by co wygeneruje ci kartę od ręki koszt 70 PLN.
zamawiałem już nie raz kluczyki ale jak czytam że ktos z kodowaniem zapłacił 1000 to jestem w szoku chyba że jest to cena za 2 szt

Ostatnia edycja:
- to inaczej brzmi, jeśli ma plik z eepromu uszkodzony , to drugiego klucza nie znajdzie bez Seed'a.
- jak by miał plik z tej puszki, to poproś o ten plik.
- chetnie zobaczę
- a masz może karte kodową do tego auta ?

A jak wygląda ta karta kodowa?? Coś tam mam jakiś key kod :confused:

witam
daj mi na kontakt@superalfa.pl dane auta numer nadwozia a w poniedziałek będziesz miał koszt kluczyka oryginalnego nowego tylko pamiętaj że musisz mieć kartę kodową jest to plastikowa katra w kształcie karty kredytowej zawierająca 5 cyfr ma to wyglądać tak:1.2.3.4.5. i jest narysowany na niej kluczyk, ale to nie jest przeszkoda bo jak by co wygeneruje ci kartę od ręki koszt 70 PLN.
zamawiałem już nie raz kluczyki ale jak czytam że ktos z kodowaniem zapłacił 1000 to jestem w szoku chyba że jest to cena za 2 szt

OK dzisiaj wieczorkiem prześlę ci wszystkie dane, kartę kodów posiadam .

witam

Witam,
czy ja też mógłbym Cię prosić o pomoc w wygenerowaniu karty kodowej?

jak czytam że ktos z kodowaniem zapłacił 1000 to jestem w szoku chyba że jest to cena za 2 szt

Kluczyk z centralnym i otwieraniem bagażnika kosztował mnie 650zł + karta kodowa 80zł + kodowanie z alarmem 180zł.
W sumie 910zł
Kluczyk "golas" kosztuje coś około 350zł
Ceny z ASO w którym to robiłem ponad rok temu.

Amortyzatory
Powrót