• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zamek centralny

• Autor wątku Autor wątku Pazur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pazur

Guest
Witam
Od kilku dni mam problem z zamkiem - nie zamyka się. Wiem, że pilot jest uszkodzony, czekam na mikroswitch, lecz ostatnio nie mogę zamknąć drzwi przy pomocy kluczyka. Z otwieraniem nie ma problemu, po przekręceniu otwierają się wszystkie drzwi. Natomiast podczas zamykania zamykają się tylko jedne.
Gdzie szukać rozwiązania, może polecicie mi jakiegoś magika od centralnego?

Pozdrawiam

podłanczam sie pod temat

mam podobne objawy lecz umnie centralny całkiem oszalał tylnie lewe drzwi całkiem sie nieotwieraja ani pilotem ani kluczykiem a pozostałe raz sie zamykaja raz nie jak zamykam to kilkakrotnie same sie zamykaja i same otwieraja musze je pozamykac manualnie karzde z osobna w czym problem?? pozdrawiam

Problem jest w siłownikach centralnego zamka , jeżeli "wariują" wszystkie drzwi to padł siłownik sterujący w drzwiach kierowcy . :to_pick_ones_nose3:

mialem to samo co wy, pomogla wymiana przekaznika 280 zl w ASO

Kolego A_s_m_O a czy mógł byś mi powiedzieć gdzie ten przekaźnik się znajduje bo niestety moja bella tez zaczęła świrować z centralnym z góry dzięki

A co może być powodem szybkiego wyładowywania sie bateri w pilocie?
bateria (marka bez znaczenia) wytrzymuje max 2 dni.
po założeniu nowej działa otwieranie drzwi bez najmniejszych problemów, ale nie działa wogole otwieranie bagażnika i po 2 dniach przestaje całkowicie.
byłem z pilotem i z centralką z pod trzeciego siwatła stop u "speca" powiedział że wszytko jest ok.

może znacie jakiegos naprawde dobrego speca w okolicach Warszaw??
byłem juz w kilku ASO i tylko 100 za komputer pare złotych myśli i po 2 dniach to samo :/

z góry dzięki za podpowiedzi i informacje.
A.

Ostatnia edycja:
tak jak ktoś wspominał wcześnie raczej wina nie leży w przekaźniku, a w siłownikach zamkach centralnego. Moim zdaniem, gdyby przekaźnik był padnięty, w ogóle nie otwierały by sie z pilota. tak miałem w swojej AR.
co do baterii w pilocie najprawdopodobniej jest tam jakaś zwara *zwarcie*. musiałbyś poszukać jakiegoś dobrego komputerowca który zna sie na układach scalonych. myślę, że poradziłby sobie w 5 min z tym problemem. gdzieś któraś ścieżka może być uszkodzona.
proponuje jednak, spróbuj rozebrać kluczyk i dokładni go przeczyść spirytusem benzyną. być może coś tam siedzi w środku

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam to samo ale z jednymi drzwiami. Mój mechanik który szkolił się w serwisie alfy we Włoszech powiedział mi że to zamki sie walą i trzeba je po prostu wymienić.

Amortyzatory
Powrót