witam. mam problem ze swiatlami mijania. mianowicie swieca jak by chcialy a nie mogly... wymienilem zarowki na phillipsa +50% swiatla ale i tak slabo.. dodam ze dlugie swieca dobrze..
jakies sugestie..???
witam. mam problem ze swiatlami mijania. mianowicie swieca jak by chcialy a nie mogly... wymienilem zarowki na phillipsa +50% swiatla ale i tak slabo.. dodam ze dlugie swieca dobrze..
jakies sugestie..???
spalone odbłyśniki od tego chorego przepisu jezdzenia caly rok na swiatlach.. osobiscie mam ten sam problem i aktualnie działam gdzie by oddac odbłyśniki soczewek do regeneracji..
ja tez miałem słabe swiatła wiec rozebrałem reflektory tak jak jest w rozdziale "zrób to sam" po rozebraniu okazało sie ze 50% odbłysku od soczwek jest niesprawnaSzybko poszukałem jakiejs firmy co regeneruje odblaski i w piatek wysłałem do nich 2 sztuki i we wtorek mialem odpowiedz w meilu ze w poniedzialek wysłano juz gotowe tak ze mysle ze jutro ( srode) bedą dam znac co i w jakim stanie wróciły.
---------- Post dodany o godzinie 21:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:39 ----------
Słabe światła mijania (o ile nie są to oryginalne xenony) to globalny problem 166.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
A jeśli to są oryginalne xenony??
Ja się podepnę troszku pod temacik jak już jest o światłach mijania. Tylko ze ja mam xenony i nie działają wogóle. Długie też nie świecą przy włączonych niedziałających mijania ale za to bardzo ładnie blinduje. Miał ktos taki przypadek??
Pozdrawiam, Michał
w ksenonach jest podobnie ... lampa wyładowcza tez mocno się grzeje niezapominajcie że reakcja która zachodzi wewnątrz palnika to reakcja chemiczna polegająca na spalaniu więc temperatura wysoka...
jedną lampę miałem stluczoną od jakiegoś kamienia najprawdopodobniej i po wymianie na nową okazało się że ona sama świeci mocniej niż poprzednie dwie razem z nowymi palnikami ...
po rozebraniu tej uszkodzonej okazalo się że lustra czyli odbłyśniki są zupełnie zaciemnione i zniszczone ...
także zawsze receptą na słabe światla to albo wymiana lamp albo samych odbłyśników
Dziś o 12 odblaski już miałem w domku wygladają jak nowe ze sklepu po malutku biore sie za składanie lamp dzisiaj juz nie wyrobie sie ich zamontować w aucie jutro od rana bede je montował i dopiero jutro wieczorem sie przejade i napisze jaka jest poprawa . wysyłałem w piatek a środe juz mialem zpowrotem,wysyłka w obie strony była poczta polska. Od sztuki 60 zł zapłaciłem za zregenerowanie http://www.regeneracja-hc.com/
Ostatnio edytowane przez manli ; 28-07-2010 o 14:07
generalnie światła w 166 są do bani. w ciągu 4 lat użytkowania mojej 166 wymieniłem już 1 kpl reflaktorów przednich.
stare kiepsko świeciły, później pourywały się uchwyty mocujące soczewki wewnątrz reflektora. każda lampa świeciła gdzie chciała i skakała na dziurach. później pourywały się same uchwyty mocujące reflektory do karoserii (może od sztywnej jazdy na felgach 18-tkach). zakupiłem komplet dwuch (dwóch) lamp wraz z ksenonami. efekt nie powalił mnie na nogi. jak kiepsko było tak jest...może troszkę lepiej, ale szału nie ma :-((( - taki poprostu urok 166.
dla porównania autko mojej żony -gtv 95 rok ma soczewkę podobnej konstrukcji i standardowe żarówki świeci naprawdę super. może inne materiały użyte do odbłyśnika lub coś innego.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 28-07-2010 o 20:27