• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Navigation system not available

krisss81

Użytkownik
Auto
byla alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)
Witam.koledzy potrezebuje informacji gdzie znajduje sie bezpiecznik odpowiedzialny za działanie navigacji?
wyskakuje mi navigation system not avanlabe czy cos takiego.
Do tego nie działa mi klima i nie wiem czy nie sa powiazane te bezpieczniki lub przekazniki.
mam jtd 2001 rok i pod klapa od silnika sa 2 pudułeczka do bezpieczników. do tego 1 niema problemu odkrecasz i widzisz, ale do 2 to niema szans dojść tam.
może tam coś jest.pozdrawiam:agree:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W tym drugim są tylko przekaźniki więc odpuść. Poza tym masz jeszcze bezpieczniki koło nóg kierowcy i w bagażniku.

Po trzecie to NAVI w polen nie działa. Polska to Burkina-faso Europy... System not available może oznaczac ,że po ostatnim odłączeniu akumulatora, nie wpisałeś kodu do navi, ewentualnie czytnik w bagażniku nie czyta płyty... Rozłacz klemy od aku i wpisz kod on navi i radia ponownie...

hmm u 1 raz słyszę żeby były jakieś kody do navi i radia , mnie po wyłączeniu akumulatora , navi nie wola o żaden kod , a działa, wpisuje tylko kod ICS 4 cyfrowy i wszystko śmiga

Mam ten sam problem..nie działa mi navi. ostatnio ojciec rozkodował mi cały ten komputer.. kodów nie miałam bo papierów od samochodu nie dostałam więc zapłaciłam 400 zł za rozkodowanie ;/ Mój kod ICS to 8010 i majster odzyskał jeszcze jeden kod ale nie wiem do czego. powiedzcie gdzie wpisuje się ten kod do navi?? bo ja jak wpisze ten ICS to od razu mi się wszystko włącza i nie mam możliwości wpisania tego drugiego.

witam. kolego najpierw wpisujesz kod do ics a pózniej wyskakuje kod do navi i wtedy hula wszystko.
musze sprawdzic z tym akumulatorem odłacze i zobacze czy bede maił do wpisamnia ten kod, noi wiem ze niema map na polske ale navi nie działa i klima tez niedziała. Noi niewiem jaki bezpiecznik lub przekazniek odpowiada za to ze mi klima niechodzi,tzn. niewłacza sie sprezarka i niechłodzi nic.pozdrawiam:o

Komunikat o niedostępności nawigacji może być spowodowany po prostu uszkodzeniem czytnika (dość częste) lub kabla. Czasem pomaga po prostu odpięcie i podpięcie ponowce czytnika.

koledzy to chociaż powiedzcie gdzie jeszcze znajde bezpieczniki od sprezarki lub wentylatora bo coś nie chula.pozdro

Wentylator ma dwa bezpieczniki - w skrzynce nad kolanem kierowcy i w komorze silnika na podszybiu.

Amortyzatory
Powrót