Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38
  1. #11
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    11 2009
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 04/2000; Alfa Gtv 2.0 2001
    Postów
    994

    Domyślnie

    Kolego kolorowy,
    by sprawdzić działanie sterownika klimatyzacji (wentylacja, ogrzewanie itp.) nalezy udac się do ASO i podłączyć examiner by sprawdzić działanie samego sterownika jak i układów wykonawczych.
    Podaj adres maila to prześlę Ci schematy elektryczne całego układu.
    Podaj miesiąc i rok produkcji - było kilka wersji.

  2. #12
    kolorowy
    Gość

  3. #13
    pawelk_13
    Gość

    Domyślnie

    Działa Ci podświetlenie pokrętła regulacji temperatury?? Jak nie to wymień żarówkę.
    Powinno zadziałać.

  4. #14
    Użytkownik Romeo Avatar premek
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    czarne 164 2.0 TB '93/ 156 1,8 TS '00/ 156 1,9 JTDM '04
    Postów
    1,535

    Domyślnie

    Cytat Napisał pawelk_13 Zobacz post
    Działa Ci podświetlenie pokrętła regulacji temperatury?? Jak nie to wymień żarówkę.
    Powinno zadziałać.
    Nie ma pokrętła.

  5. #15
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar blandor
    Dołączył
    12 2009
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie
    Auto
    BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5
    Postów
    455

    Domyślnie

    napięcie powinno się pojawiać chyba dopiero jak naciskasz odpowiedni klawisz. Np od zmiany wartości temperatury. Silnik rozgrzewa Ci sie szybko do 90 stopni? u mnie słabo grzeje bo mam walniety termostat.

  6. #16
    sliwka
    Gość

    Domyślnie Ogrzewanie w 156!!!

    Witam!
    chciałam zapytać, czy naprawiał ktoś sam ogrzewanie w 156? Mam podobny problem jak kolega "kolorowy"?

  7. #17
    zibi alfa
    Gość

    Domyślnie

    mozesz mi tez podesłac na zg@pd.pl bo mam ten sam problem

  8. #18
    Użytkownik Rowerzysta Avatar matiniunia
    Dołączył
    06 2011
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 JTD 16V MJet 140 KM rocznik 2003 wer.Distinctive Giugiaro Sportwagon
    Postów
    56

    Domyślnie

    Witam no i niestety ten sam problem. Ostatnio spaliła mi się żarówka od rejestracji i po wymianie padło ogrzewanie temp. 90 stopni a w Belli zimno -3 na zewnątrz.
    Nie wiem od czego zacząć wczoraj działało ogrzewanie a dzisiaj rano już nie. Poproszę jakieś instrukcje na maila mateusz22_23@o2.pl
    Narazie sprawdziłem tylko płyny i z tym jest dobrze

    Ostatnio edytowane przez matiniunia ; 17-01-2012 o 21:03

  9. #19
    Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Dołączył
    09 2011
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 1.9JTD 115KM 2002r. 3d audio JBL
    Postów
    645

    Domyślnie

    kilka powodów braku ogrzewania... termostat, nagrzewnica lub zapowietrzony układ chłodzenia...
    przyczyna zapowietrzonego układu może być uszczelka pod głowicą lub nieszczelność głowicy

  10. #20
    Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Dołączył
    04 2009
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98
    Postów
    1,099

    Domyślnie

    Cytat Napisał matiniunia Zobacz post
    Nie wiem od czego zacząć wczoraj działało ogrzewanie a dzisiaj rano już nie.
    Zacząć to od bezpieczników, no i więcej detali by się przydało - czy nawiewy chodzą i tylko nie grzeje, czy ics świeci, czy można bez problemu zmieniać ustawienia na icsie... Jeśli wszystko niby działa a leci zimne to obstawiam czujnik temperatury wewnętrznej (sprawdź też na ics jaką pokazuje temperaturę zewnętrzną).

Podobne wątki

  1. brak ogrzewania
    Utworzone przez drafter w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 07-12-2015, 22:23
  2. [MiTo] Brak oświetlenia w bagażniku oraz brak ogrzewania tylnej szyby.
    Utworzone przez Paul_Matt w dziale MiTo/Giulietta
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-06-2015, 11:49
  3. brak ogrzewania :/
    Utworzone przez danielM w dziale 156
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 25-09-2012, 23:38
  4. wymiana drzwi(lusterka)->brak temperatury->brak ogrzewania
    Utworzone przez Jacenty w dziale 147
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 09-03-2011, 14:57
  5. [156] Brak ogrzewania ;( (1.9 JTD)
    Utworzone przez Hitos w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 10-01-2009, 19:55

alfa romeo 166 brak ogrzewania

przyczyny braku ogrzewania w samochodzie

alfa romeo 147 brak ogrzewania

brak ogrzewania alfa 166 jtdm

brak ogrzewania alfa 166

usterka ogrzewania w samochodzie

alfa romeo 166 niema ogrzewania

brak ogrzewania alfa 147

alfa romeo 147 ogrzewaniebrak ogrzewania alfa romeoalfa 166 brak ogrzewaniaogrzewanie alfa 147brak ogrzewania w alfie 147alfa romeo ogrzewaniebrak ogrzewaniaalfa brak ogrzewania w samohodzie od czgobrk ogrzewania przyczynyalfa 2 4jtd brak ogrzewaniajak poprawić ogrzewanie w alfie 166nie działa ogrzewanie w samochodzie touranogrzewanie wariuje alfa 166Alfa 147 brak sterowania ogrzewaniem ogrzewanie w alfa romeo 147 jak wlaczycalfa 147 brak plynu brak ogrzewania

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory lokalizacja pojazdów