• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

samoczynnie otwierajacy sie centralny

Krisu

Nowy
Auto
166
Witam od kilku dni mam problem nawet nie tyle z zamykaniem aczkolwiek tez sie zdaza, ale glownym problemem jest to, ze po zamknieciu zamka mija ok 2-3 min i zamki sie otwieraja same. czytalem dosc duzo na podobne tematy, ale nic co by mnie ratowalo ;/ mial ktos podobna sytuacje? dodam, ze mialem podobnie jesienia i zima zeszlego roku pozniej ustalo ;/ pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Miałem dokładnie to samo zamek po zamknięciu czy to z pilota czy z kluczyka samoczynnie bez żadnej reguły się otwierał.Zazwyczaj wyglądało to tak ze kilka razy było słychać takie pykanie jak by zamek chciał się zamknąć pomimo że był zamknięty po czym się otwierał i nie dało się go zamknąć przez jakiś czas.Przyczyną u mnie okazał się wadliwie działający przekaźnik sterujący zamkiem po wymianie od razu lepiej.Przekaźnik znajduje się na tunelu środkowym dostęp do niego jest po ściągnięciu tego skórzanego wykończenia koło nóg pasażera.

ok dzieki za odpowiedz... dzisiaj tam pogrzebie. Powiedz mi jaki jest koszt takiego przekaznika?

szczerze to nie mam pojęcia jaki koszt, bo ja miałem od kumpla z lancii kappy. Szła na złom i mu nie było potrzebny ten przekaźnik

ok wszystko smiga... skonczylo sie na przeczyszczeniu przekaznika zółtego wewnatrz i ponowne zalozenie
thx za pomoc pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót