• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Tuleja wahacza pod amortyzator tyl

• Autor wątku Autor wątku tomus12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomus12

Guest
Witam moje pytanko dotyczy tulejki tylnego amortyzatora. Z przodu jest to część wymienna i dostępna na allegro a tylna? Mial ktoś do czynienia z tym mankamentem? Moze zna ktoś wymiary tej tulei? Bardzo by mi to pomogło bo jak ja wybije to będę uziemiony a tak zawsze mogę podjechać i kupić coś podobnego i dopasować.

Witam,
amortyzator z przodu nie posiada żadnej tulei,
z tyłu owszem jest ale nigdy nie słyszałem o potrzebie wymiany.
Coś Kolega "pomieszał".

Nic przyjacielu nie pomieszałem. Widocznie nie masz pojęcia o co pytam. Nie zaliczam się na szczęście do ludzi którzy pytają jak wymienić filtr kabinowy i gdzie się on znajduje albo coś w tym stylu... Jutro będę wyciągał amortyzator także będzie po sprawie ale dzięki ze się zainteresowałeś moim tematem jak w tej piosence jeden na milion... Pozdrawiam...

---------- Post dodany o godzinie 18:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:20 ----------

A co do tematu przedniego amortyzatora to jest tuleja i nawet jest do zakupienia na allegro. Ja sobie tego z palca nie wyssalem...

Myślę kolego że albo zrobić z poliuretanu, albo próbować coś dobierać w sklepach z częściami, niestety z naszymi pięknymi alfami jest problem dla polaka (bogaty italianiec mówi wymieniajcie cały amortyzator, a niestety biedny polak, mówi po co wymieniać cały jeszcze sprawny amortyzator jak można wymienić jedną tulejkę która będzie na pewno dużo tańsza od amortyzatora).

ale to nie jest tuleja do amortyzatora tylko do zwrotnicy jezeli juz. zwrotnica jest skrecana na srube z amortyzatorem, a tuleja o której mówisz jest to tuleja prasowana w wahacz.
filtr pyłkowy jest pod podszybiem na srodku :D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jutro będę wyciągał amortyzator także będzie po sprawie

Witam, daj znać jak wymienisz tą tuleję. Najlepiej jakby udało Ci sie ją pomierzyć bo też bym spróbował ją wymienić (jak dobrałeś jakiś zamiennik to też proszę o info), pozdro.

Wyciagnalem amortyzator i okazalo sie ze tulejka jest ok.Czlowiek cale zycie sie uczy. Jesli na szarpakach wyjdzie, ze ww. tulejka jest uszkodzona to nie rob tego samego bledu co ja i nie wyjmuj amora tylko wymien tuleje plywajaca zwrotnicy(dolna) i bedzie po sprawie.

Kolega stanlizak w pierwszym poście po Twoim pytaniu,odpowiedział Ci prawidłowo,ale jesteś uparty...;)

oj jestem jestem, ale przez ta moja upartosc wiem, ze np. gdy padnie ci silnik nawiewu to zeby go wymienic nie trzeba wcale rozkręcać przewodow od klimy zeby go wyjąć, a na forum pisano, ze sie nie da tak zrobic...;)

Amortyzatory
Powrót