witam.. wczoraj w poludnie przy odpalaniu auta szczelił mi przewód od wspomagania kierownicy. bylem u mechanika i powiedział, ze to od mrozu.
gdzie kupic takie przewody? powiedział, ze wezmiemy stary do przeprasowania czy dorobienia koszt okolo 100zł. co myslicie o tym ? jak wiecie o jakis sklepach czy szrotach co maja takie czesci to prosze o pomoc ...
alfa 166 2.5l automat 1999r.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 20-12-2010 o 23:07

Nie ma co panikować.
Tylko, że nie wiadomo jak Ci pomóc, bo nie napisałeś skąd jesteś. Załóżmy z Zakopanego, a podamy Ci adres szrotu w Gdańsku. Pojedziesz po przewód?
Jeśli auto Ci nie pilne, to poszukaj przewodu na allegro, np u sprzedawców o nicku Szwagry100, tyle tylko, że to zawsze będzie używana część, czyli 100% gwarancji, że będzie szczelna nie ma.
Lepiej dogadaj się z tym mechanikiem, jeśli na podstawie starego dorobią nowy w cenie 100zł to nie wiem nad czym tu się zastanawiać.
Pozdrawiam.
- Rafał
suchyprosto88 thanked for this post

kolego regeneracja dobrze zrobiona takiego przewodu spokojnie zda egzamin.
ja mam tak zrobione i hula. nie cieknie i jest w zasadzie nie zniszczalne.
swoją drogą nie znam osobiscie alfy która nie miałaby problemu z przewodami układu kierowniczego ;]

a ja kupiłem używany za 60zł i jest ok. mechanicy mi odradzili dorabianie. a w aso z tego co mi babka mówiła to na tą jedna stronę są sprzedawane tylko po 2 w cenie ~260zł. ale mi niebyły potrzebne dwa![]()
u nie na wężu zwrotnym pękła ta metalowa końcówka - mechanik na razie zaspawał a ja szukam czegoś nowego lub używanego choć on twierdzi, że teraz może pęknąć wszędzie ale nie na spawie![]()

Mnie też dopadło to nieszczęście, też przy tych mocnych mrozach, ale nie taki diabeł straszny. Pękł przewód przy samej końcówce przykręcanej do maglownicy, przy zakuwce. Przy jednej robocie odrazu zdemontowałem oba przewody i wymieniłem w nich węże gumowe mocując za pomocą cybantów. Nie zakuwałem ich. Działa na razie bez zarzutu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki