Witam Kolegów
Odkryłem taki problem w mojej niedawno kupionej Alfie 166, że lewa tylna szyba opuszcza się tylko do połowy(zwalnia i zatrzymuje się całkowicie).
Ze wstępnych oględzin stwierdziłkem ,że o żaden przewód nie zahacza.
Kiedy dociskam ją z góry to zejdzie do dolu ,ale później znowu dochodzi to pewnego punktu(w połowie) i klinuje się.
Szyba przemieszcza się w prowadnicach , tylko w jednej(tej bliżej zamka) brakuje uszczelki gumowej i nie wiem czy ona ma tam być czy tak jest org. nigdy nie rozbierałem drzwi w taki pojeździe.
Co to może być ża nie chce chodzić płynnie?
Dziekuje za rady, sugestie.
Pozdr.
Jaco
Ostatnio edytowane przez jacco ; 07-01-2011 o 18:17

a moje tylnie szyby sterowane elektrycznie opuszczają sie do 3/4 - obie tak samo![]()

Nikomu nie chowają się całe. Tak ma być w 166. Ale jak staje w połowie to coś jest nie halo
Zawsze kiedy piszesz głupie posty Bóg psuje czyjąś Alfę.
Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny.
STOP! Ciotom drogowym STOP! http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...e_moja_gt.html

Mam to samo z ta sama szyba.Rozebralem boczki i wykrecilem prowadnice ta przy zamku ,ale nic to nie pomoglo szyba dalej sie klinuje.Macie jakies sugestie?

Jak by ktoś potrzebował szybko naprawić sobie el. szyby bo np. nie działa silniczek, to kupcie sobie podnośnik od Renault Laguna I, jest IDENTYCZNY. Wiem, bo sam wymieniłem u siebie a mialem drzwi z takiej laguny
A żeby było smieszniej, nie działał mi też centralny zamek, więc przełożylem silniczek od laguny do Alfy ... Trzeba było trochę pogrzebać ale sie udało![]()

Piszesz o samym napedzie (silniczek) czy calym mechanizmie podnoszenia? Na ktore drzwi?

Jeżeli chodzi o centralny zamek, to sam silniczek pasuje. Trybik/zębatka jest inny, ale go się zdejmuje i nowy nakłada.
---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Ale pewnie z każdego fiata/lancii/AR też silniczek będzie taki sam

A co z szybami? Bo raczej nie odpowiedziałeś.... Też sam silnik przekładałeś czy całość?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki