Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Montaż DVD pod ICS

marrut81
    Gość

Domyślnie Montaż DVD pod ICS

Witam wszystkich jestem posiadaczem alfy od tygodnia dzisiaj przez przypadek znalazlem na youtube filmik z zamontowanym wyjsciem usb i pozliwoscia ogladanie plikow avi na wyswietlaczu ics'a .
    domyslam sie ze taki temat juz bul rzucony na forum ale czy ktos moglby mi napisac jak to sie robi ile gdzie i jakie sa koszty?
    dziekie wielkie z góry i pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Nikt tego nie wie niestety Też to widzieliśmy i prawie każdy by takie chciał, ale to robota dla magika-fanatyka

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Nie no żuwik bez przesady, z tego co czytałem jak kiedyś zgłębiałem ten temat, to kwestia podłączenia stacjonarnego odtwarzacza dvd do kostek ICSa. Rozpiski pinów są (RGB), z wyjścia odtwarzacza ze SCARTa się wyprowadza. Największym problemem z tego co sobie przypominam było podłączenie dźwięku stereo.
    Ja się w to nie bawię tylko z tego powodu, że to kupa roboty, wyświetlacz ICS przesadnie duży nie jest i niezbyt widzę oglądanie na tym filmów. Dużo łatwiej w dzisiejszych czasach po prostu kupić sobie przenośny odtwarzacz...
    Planuję za to podłączyć pod ICS kamerkę cofania, muszę tylko ją kupić jak mi budżet trochę okrzepnie .

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

No widzisz, dla mnie to już trzeba mieć pasję żeby to robić A o ile RGB zrozumiałem, SCART nie mówi mi nic Nie widziałem też opisu na forum jak to zrobić, kurcze skoro kumasz takie rzeczy może coś kiedyś sklecisz? Mi tam lotto bo mi dvd w aucie niepotrzebne, ale wiele osób by się ucieszyło.

piter1984
    Gość

Domyślnie

tam jest z tego co pamiętam problem z synchronizacją odpowiednią... RGB to nie wszystko, problem będziesz miał z tą kamerą takie że wszystkie mają wyjścia na chincha a potrzebujesz to specyficzne, do tego konieczny jest mikroprocesorowy konwerter

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    SCART nie mówi mi nic
    Ojtam ojtam, w telewizorze masz SCART i we wszystkim co się do niego wpina, takie gniazdo podłużne z mnóstwem pinów . Wpisz w googla, na pewno skojarzysz.

Cytat Napisał piter1984 Zobacz post
    tam jest z tego co pamiętam problem z synchronizacją odpowiednią... RGB to nie wszystko, problem będziesz miał z tą kamerą takie że wszystkie mają wyjścia na chincha a potrzebujesz to specyficzne, do tego konieczny jest mikroprocesorowy konwerter
    Kolega danus77 bawił się swego czasu w podpinanie kamerki, problem był ze standardem (sprzedali mu kamerkę w NTSC). Ostatecznie dał sobie spokój, tak że faktycznie nikt tego nie przetestował chyba. Trochę wiedzy od niego wyciągnąłem na PW . Podobno PAL ma szansę zadziałać, jak się zewrze RGB do jednego chincha to jest szansa, że zadziała monochromatycznie. Zamierzam to sprawdzić, tylko kamerkę muszę nabyć bo nie mam . Już trochę szukałem kamerki i sprzedawcy się motają, sami nie wiedzą czy to NTSC czy PAL, mistrzostwem jest pisanie NTSC/PAL, że niby dana kamerka wykrywa system sama (zgaduje? wróży? mądra taka jest?).

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Ja temat rozwiązałem o tak:
    Widok normalny:

i tak po otwarciu schowka:

Temat jeszcze nie jest skończony, bo muszę kupić zasilacz samochodowy do posiadanego już kompa i podpiąć go do tego monitorka. Oczywiście monitorek jest dotykowy. W dalszej części projektu będzie kompletne CarPc włącznie z wpięciem się z dźwiękiem bezpośrednio do ICS'a bez utraty funkcjonalności np. telefonu. Jedynym poświęceniem jest schowek na podszybiu.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

No no, ładne cacko . A jakiego tam kompa wsadzasz? Jakiś laptop czy coś w tym stylu?

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Wyrwałem słynnego dell'a SX270 za 3 flaszki.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

[
    Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    Wyrwałem słynnego dell'a SX270 za 3 flaszki.
    Aaa no to fajny, maleństwo takie. I cena słuszna . A tam czasem nie jest zasilacz 12V? Nie wystarczy bezpiecznik 15-20A i pojechał bezpośrednio z gniazda zapalniczki ?