Witam
Do wymiany mam oba górne wahacze z przodu. Co polecacie? Jaki producent? Są jakieś FAST za 150 albo TRW za 250 od sztuki. Co Wy zakładacie? Prosiłbym o ewentualne linki do stron jeżeli kupowane na allegro albo gdzieś w internecie.
Witam
Do wymiany mam oba górne wahacze z przodu. Co polecacie? Jaki producent? Są jakieś FAST za 150 albo TRW za 250 od sztuki. Co Wy zakładacie? Prosiłbym o ewentualne linki do stron jeżeli kupowane na allegro albo gdzieś w internecie.
Ja kupowałem od Puotka za 198 zł za szt Trw i są ok![]()
był na ten temat spoooory wątek, użyj szukajki.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Jeżeli jesteś oszcżędny i będziesz to robił sam polecam wymiane samych gumek- pod warunkiem że sworzeń jest w porządku.
W podwieszonych nawet pisałem, mam Vema za 150zł/szt i jak na razie po przebiegu ok 4tys jest ok. Ogólnie jest sporo na forum w różnych tematach.
TRW da się kupić poniżej 250zł/szt, a Vema za ok 150zł/szt. Różnica nie jest duża, a te wachacze mocno dostają na polskich drogach, więc lepiej mieć lepsze. Przy dolnych wydaje mi się, że lepiej kupić Vema, gdyż różnica w cenie jest już znaczna, a one tak nie lecą na dziurach.
Ta szukajka to jest jakaś sprawna inaczej. Jak się nie trafi nazwą w sedno to pozamiatane, zawsze używam zanim założę nowy wątek.
200 zł za wahacz od TRW to satysfakcjonująca cena. Tuleje kupiłem, następnie okazało się, że są luzy na sworzniach. Nie będę robił sam, bo geometrii nie wykonam, a to też muszę zrobić. Dzięki za info.
---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:33 ----------
Puotek to forumowicz czy allegrowicz?
Jak zawieszenie to tylko firma LEMFÖRDER i nic wiecej naprawde polecam nie jest tanie ale jakosciowo zaj......sta
To, że Lemforder robi świetne części zawieszenia to chyba wszyscy wiedzą, ale wyczaruj tu przednie górne wahacze do 166 Lemfordera to cię w ramki na forum oprawimy.
zgadza sie u mnie w pracy nie ma LEMFÖRDERA mamy tylko OCAP/TRW/MOOG ALE rozmawialem ze sprzedawca to prawdopodobnie bylo by to do zalatwienia ale prosto od dostawcy