Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 166 - Następca 164, czyli flagowa limuzyna Alfy Romeo. Powstała na tej samej platformie co Lancia Thema (posiadała FWD). Montowano w niej silniki: 2.0 TS, 2.0 V6 Turbo, 2.5 V6, 3.0 V6, 3.2 V6 oraz 2.4 JTD. Produkcję zakończono w 2007 roku, do dziś Alfa 166 nie doczekała się następcy.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Rozrzad 2.0 TS - jakie części
Witam mam pytanie zakupuje nowy silnik i chcialbym w nim zrobic rorzad kompletny daje linka z czesciami to bedzie caly rozrzad czy cos jeszcze brakuje? http://allegro.pl/rozrzad-alfa-romeo...626090386.html oczywiscie wariator dokupie osobno
-
01-06-2011 11:12 # ADS
Akwizytorka
-
- pasek od balansu, to przeciez silnik 2 litrowy.
- była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
- 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.
-
-

Napisał
bubu321
- pasek od balansu, to przeciez
silnik 2 litrowy.
Ale tam już jest ten pasek i napinacz w zestawie.
---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

Napisał
grzesiu1302
mam taki silnik 2.0
TS wiec to co w linku bedzie wszystko czy cos jeszcze? a jak z firma tych czesci...?
Osobiście mam podobny zestaw (chodzi o producentów) w mojej Ti i moim zdaniem możesz śmiało montować. Mechanicy tez mają o tym dobre zdanie.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
-
Skoro pisałem, że zestaw jest ok to pompa też... Jeszcze można by dać pompę SKF lub ruville ale ta jest w porządku.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Pompa spokojnie wystarczy taka. Gdzieś nawet czytałem, że pompy w TS nie trzeba wymieniać bo jest "dożywotnia" i nie napędzana paskiem rozrządu więc i nie ma potrzeby wymieniać. Czy ktoś z Was może naprawiał wariator? Daje to rezultaty? Widziałem u TaniegoFiata zestawy naprawcze;-)
Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach
-

Napisał
KozioŁ
Pompa spokojnie wystarczy taka. Gdzieś nawet czytałem, że pompy w
TS nie trzeba wymieniać bo jest "dożywotnia" i nie napędzana paskiem
rozrządu więc i nie ma potrzeby wymieniać. Czy ktoś z Was może naprawiał wariator? Daje to rezultaty? Widziałem u Taniego
Fiata zestawy naprawcze;-)
Odnośnie wariatora spytaj kolegę tarsar z naszego forum bo on to robił w swojej GTV i jak na razie silnik chodzi równo i nie klekocze.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
KozioŁ
Pompa spokojnie wystarczy taka. Gdzieś nawet czytałem, że pompy w
TS nie trzeba wymieniać bo jest "dożywotnia" i nie napędzana paskiem
rozrządu więc i nie ma potrzeby wymieniać. Czy ktoś z Was może naprawiał wariator? Daje to rezultaty? Widziałem u Taniego
Fiata zestawy naprawcze;-)
Pompę wody zmieniamy co zmiane rozrządu. Jest ona napędzana paskiem rozrządu więc masz złe informacje.
Ostatnio edytowane przez QBA ; 02-06-2011 o 22:53
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo SERWIS KLIMATYZACJI Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)