Witam.
Czy zna ktoś adres jakiegoś sklepu internetowego gdzie dostane dobry rozrząd do mojej alfy.
Na allegro sa chyba z 3 zestawy i to bez pompy wody.... Wymieniam głowice bo niestety rozrzad mi przeskoczyl ;/ Moze ma ktoś na zbyciu 2 dobre głowice?
Nawet niezdazylem jej przedstawic na forum![]()
Moge zaoferować rozrząd do V6 jak oryginał czyli rolki skf napinacz litens, pasek (nie oryginał ale moim zdaniem jest ok) contitech.
Przypomnij się na priv a jutro podam ci dokładną cene.
Ostatnio edytowane przez QBA ; 26-06-2011 o 22:48
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
Ja montowałem pompę wody Bugatti, Pasek Gates PowerGrip, napinacz i rolki z INA.
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Komplet na bardzo dobrych podzespołach:
- pasek Gates
- rolki SKF
- napinacz Litens
- pompa Bugatti
dostępny od ręki w autosklep24.pl.
Zapraszam

No właśnie dostałem od Was ofertę kpl. rozrządu AR 166 2.0 V6 TB i kilka innych i mam pytanie czy napinacz Litens jest oryginalnym produktem na pierwszy montaż w Alfie a pompa Graf też występuje bo nie słyszałem o niej . Za dużo tego na rynku Więc jakie użyć do wymiany bo już jestem zagubiony każdy chwali swoje
Ostatnio edytowane przez Gino ; 02-03-2012 o 19:49
Litens jest stosowany na pierwszy montaż w koncernie Fiata. Pompy Graf są tanim zamiennikiem podobnie jak QAP czy Kager - myślę , ze wszystkie 3 podane firmy pakują jedną pompę w swoje firmowe pudełka. Kto to faktycznie produkuje - cholera wie. Nie założył bym takiej pompy do swojego auta. W autosklepie takich tanich zamienników nie mamy - to zbyt poważny temat - szczególnie w V6. Sprzedajemy Bugatti i Airtex - najtańsze nie są ale pewne!
Z jednym masz rację - podaż części przyprawia o zawrót głowy. Jak grzyby po deszczu powstają nowe "budżetowe" marki. O dziwo wszystkie są "wzmocnione" i produkowane w NiemczechJak czytam niektóre opisy na Allegro to śmiech mnie ogarnia.

No właśnie nie będę ukrywał że firma rozrząd.pl zapytała mnie czy Litens to oryginał bo mają wątpliwości oni proponują Graf o rany ratunkuuuuu....Czyli co zakładać Wy
proponujecie Litensa napinacz, pompę Bugatti, pasek Dayco a co z rolkami i paskiem wielorowkowym ufff....
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
to ja sie podepne -ile teraz trzeba położyc u was za te klamoty do 2.5 wraz z tłumikiem drgań na kole pasowym wału,na alledrogo znalazłem takie cus http://allegro.pl/rozrzad-lancia-alf...151673102.html za takie peeleny no i plus pompa wody
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki