Witam ostatnio pojawił mi się dziwny dźwięk wydobywający się z komory silnika, jest to coś na wzór jak nieraz można usłyszeć w autobusach mianowicie jak kierowca dodaje gazu to z głośników wydobywa się takie mruczenie i zmienia się razem ze wzrostem obrotów, u mnie jest taki sam dzwięk lecz wydaje go silnik jak dodaje gazu to razem z obrotami silnika dochodzi jeszcze ten dźwięk . Turbine mam nowiutką więc to nie ona, macie jakieś pomysły co to może być???
Może to alternator, czy słychać ten dźwięk jak są włączone odbiorniki elektryczne (sprawdź czy dźwięk sie zmienia jak włączysz lub wyłączysz więcej urządzeń elektrycznych). Można zdjąć pasek wielorowkowy z zobaczysz czy to któreś urządzenie na tym pasku wydaje te dźwięki, ja obstawiam alternator.
ciezko bylo to dostac .tylko w serwisie mieli ale udalo mi sie w koncu trafic w pewnym sklepiku i kosztowalo 190zl![]()
umnie bylo podobnie i mialem uszkodzone sprzegielko na alternatorze.trzeba bylo wymienic cala rolke na nowa.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki