Strona 1 z 8 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Temat: Wymiana oleju w skrzyni 4HP20

Raulcarlos
    Gość

Domyślnie Wymiana oleju w skrzyni 4HP20

Witam wszystkich.Chciałbym wymienic w koncu olej w automatycznej skrzyni sportronic tylko nie wiem gdzie uderzyc.Wie ktoś moze gdzie znajduje się jakiś konkretny warsztat w którym zrobią to porządnie i tak jak powinno to wyglądać? Boję się oddać moją piękność w jakieś nieodpowiedzialne ręce:/.Jestem ze śląska,więc miło by było gdyby znalazło się coś sprawdzonego w okolicy.Z góry wielkie dzięki!!!!

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie re: Wymiana oleju w skrzyni 4HP20

Cytat Napisał Raulcarlos
    Witam wszystkich.Chciałbym wymienic w koncu olej w automatycznej skrzyni sportronic tylko nie wiem gdzie uderzyc.Wie ktoś moze gdzie znajduje się jakiś konkretny warsztat w którym zrobią to porządnie i tak jak powinno to wyglądać? Boję się oddać moją piękność w jakieś nieodpowiedzialne ręce:/.Jestem ze śląska,więc miło by było gdyby znalazło się coś sprawdzonego w okolicy.Z góry wielkie dzięki!!!!
    Witam

Polecam w 100%

Autoryzowana stacja Alfa Romeo TUR Stepaniak&Stepaniak
    41-909 Bytom
    ul.Świętochłowicka 1A, 1C
    (032) 2 862 864 wew11

jestem z Chorzowa zawsze tam smigam ,jestem stałym klientem mozesz powołac sie na mnie (zielona alfa tuning) dzis własnie odebraem autko od nich przed wyjazdem na Wegry musi wszystko grac :mrgreen: ,wskoczysz sobie na DTŚ wylatujesz przy skałce prosto na Łagiewniki i po lewej stronie

Pozdrawiam
    [*]

Raulcarlos
    Gość

Domyślnie

W serwisie twierdzą ze skrzynia jest bezobsługowa.Dzięki mimo wszystko.Znalazłem warsztat gdzie to zrobią.Facet bardzo rzeczowy,od razy powiedział mi jaki typ mam skrzyni,jaki olej należy nalać i jaką wymianę proponuje;].Tyle ze czeka mnie z tego tytułu wycieczka do Krakowa.To co mnie ucieszyło to to ze facet nawet sie nie skrzywił gdy powiedziałem mu ze mam swój olej(kupiłem 20 litrów bo tylko w takich oryginalnie sprzedają ESSO LT 71141).Wymiana 45 zł.

raf166
    Gość

Domyślnie automat wariuje

Witam kolegów,mój problem jest taki iż przez pierwsze 20-30 km auto chodzi idealnie,ale problem zaczyna sie gdy zrobi sie jakiś korek, światła itd. wtedy temp. sie podnosi z 90st. do jakiś 100-110 st. zaczyna migać lampka od skrzyni biegów a biegi zaczynają wariować i redukować z dwójki na trójke z trójki na dwójke i tak wkoło (( czasami przeciąga zbyt długo dwójke do momentu gdy wskoczy trójka.Termostat wymieniłem,kupiłem nawet sterownik od skrzyni i też nie to :?: Najgorsze jest to że w serwisie TUR , GANINEX nieumią znalesc skrzyni podłanczając kompa zeby zdiagnozować co to może być.
    Pomózcie kochani może ktoś miał podobne jaja z swoją lalą.
    POZDRAWIAM

cezary 72
    Gość

Domyślnie

Ja mialem kolego taki przypadek w swojej lalce,plakac mi sie chcialo i nikt nie wiedzial co to moze byc. Dodatkowo drzala dzwignia od biegow a podczas jazdy skrzynia glupiala.Wielu znachorow rozkladalo rece a komputer nie znajdowal przyczyny.Pojechalem do Rzeszowa , po 2 dobach siedzenia przy rozbebeszonym samochodzie okazalo sie ze mam mikropekniecie w nagrzewnicy i kapiacy plyn zalal modul odpowiedzialny za prace skrzyni. oczyscili mi to,zabezpieczyli i znow alfunia jest radosna ,ja zreszta tez. Jesli chodzi o dobrych szpeni od automatow to moge polecic firme teomoto w swadzimiu k/ poznania. Wymienialem tam olej jadac do wielkiej brytanii i bylem pod wrazeniem.
    Ostatnio edytowane przez cezary 72 ; 20-12-2009 o 11:35

pablo911
    Gość

Domyślnie mam problem

mam problem ze skrzynia a dokladnie chyba z modulem skrzyni..nie moge wrzucic biegu ,zaden bie sie nie wyswietkla w okienku ..ani p ,d ,r ..nic nie moge wrzucic biegu po nacisnieciu hamulca..auto stoji zablokowane...moze wiecie gdzie znajduje sie sterownik od skrzyni...od strony lewarka zmiany biegow dochodzi jakis dziwny dzwiek ...jakies piszczenie..moze zalalo mi sterownik albo jakis modul po tej dziwacznej zimie co wlasnie sie konczy..piszczcie bo potrzebuje pomocy jestem z gdyni

shany
    Gość

Domyślnie awaria skrzyni sport tronik - alfa 166 3.0 v6

Witam

Mam Panowie podobny problem. Skrzynia pracuje tylko na biegu awaryjnym (3), dodatkowo moge wrzucic bieg R i N. Kontrolka swieci swiatlem stalym. Olej byl wymieniany 30tys wstecz. Prubuje z mechanikiem polaczyc sie ze skrzynia ale nic z tego. serwis tez nie dal rady. Problem z lacznoscia byl juz przed awaria.

Mam w zwiazku z tym pytanie. Gdzie w alfie 166 sporttronik znajduje sie komputer skrzyni biegów?

z gory dzieki za odp.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Przerabiałem ten problem kilka miesięcy temu, podajcie przebiegi w samochodach. Nie pakujcie się w dodatkowe koszty, konieczne jest wyjęcie skrzyni, czyszczenie, wymiana filtru oleju!!!
    Napiszcie na priv to podam nr telefonu i pogadamy, postaram się rozjaśnić sprawę.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

shany
    Gość

Domyślnie skrzynia sport tronik

witam ponownie.
    wlasnie wrocilem od mechanika z arkuszowej w wawie. przeczyscili mi wtyczke ktora jest wpieta do skrzyni.byla troche zapaprana jak by od wilgoci,taki bialy nalot na stykach.
    koputer nie polaczyl sie ze skrzynia ale polaczyli sie z koputerem silnika i wykasowali ponownie bledy bo wyskoczyly po odpieciu tego przewodu od skrzyni. kontrolka zgasla a skrzynia smiga jak nowa dalem chlopakom 100zl za usluge i pojechalem z rogalem na pysku w koncu jakies 3-4tys do przodu, bo wstepna diagnoza byla ze padl konwerter i szykuje sie ogolnie powazny remont. takrze trzeba trafic na uczciwego szpeca w tej kwesti. dodam tylko ze moja afa ma juz 240tys nakulane. olej w skrzyni byl wymieniony przy 220tys.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Gratuluje!!
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6