Witam jestem posiadaczem pięknej belli, chciałem ją zaopatrzyć w zestaw xenonów ponieważ nie miała ich założonych w serii. Mam do was takie pytanie czy trzeba będzie wymieniać całe lampy przednie??? Ponieważ kiedyś posiadałem bmw e36 w której również założyłem xenon, tam zamiast poprawy widoczności było na odwrót światło uciekało w bok i nie wiem czy u nie będzie tak samo??? Z góry dzięki za podpowiedzi

Nie trzeba nic wymieniaćNormlanie montujesz to orginalnych lamp i wszystko gra. Ja mam u siebie tak zrobione i nie ma zadych problemów ze światłem. Nic nie ucieka na bok, wszystko świeci ładnie
![]()

witam kolegejednak jesli chcesz miec calkowicie firrmowy zestaw to lampy tez trzeba wymienic+ czujniki poziomowania + spryskiwacze, i tutaj robia sie koszty, chyba ze mowimy o HIDach. ale ile osob tyle opini...

Koledzy a macie może jakieś fajnie sprawdzone zestawy hid które można łatwo ukryć i jaką barwe wybrać żeby policja się nie czepiała
Ja ostatnio zamontowałem do swojej 166 HIDa i jestem bardzo zadowolony dam ci linka sprawdzony sprzedawca, dobrej jakości towar i co najlepsze na pudełku jest zdjęcie alfyhttp://moto.allegro.pl/hid-zestaw-cy...899340745.html nie szumi cb radio, a temperaturę weź 6000k
śmierć jeździ szybko nie daj się dogonić

Musisz pamiętać o jednym: założysz HID-y, będziesz miał stłuczkę lub gorzej, większe zdarzenie, druga strona nawet gdy bedzie winna i zdąży się zorientować, że masz nieoryginalne lampy doprowadzi bez problemu do tego, że będziesz uznany współwinnym, a nawet gdybyś udowodnił, że nie miały one wpływu na zdarzenie, to ubezpieczyciel wykorzysta to do odmowy wypłaty odszkodowania. I może być jeszcze 1000 zdań na ten temat, a ja to znam z życia (kolegi).
ło matko spiskowa teoria dziejówZnam ze 3 osoby które miały stłuczki z HIDami i nikt o nic sie nie czepiał, więc nie ma reguły. Każdy robi jak uważa. Ja wstawiłem HIDy 6000K i w końcu światło jest światłem, lampki ustawione u diagnosty, ze 3 razy jechałem za Policjantami w 159
, mijałem kilka razy Policjantów w samochodach typowo nastawionych na badanie przepuszczalności szyb czy spalin czy innych cholerstw i nic nikt nie miał do mnie, sprawdzałem z kumplem czy go razi cokolwiek i nic... więc HIDy tak ale z głowa i porządnie ustawione (mam spryski, brak poziomowania)...więc kazdy jak chce...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

akurat w 166 przed fl hidy to jedyna możliwość żeby nie zginąć w nocy bo oświetlenie z h7 jest tragiczne.W swojej byłej przejeździłem dwa i pół roku na hidach .Nie było żadnych problemów ,nawet kiedy zabrali mi dowód za inne opony na osi. Żarniki przeżyły około dwóch lat,potem wymieniłem na nowe.Porównując do obecnej 166 nie ma kolosalnej róznicy ,choć jest faktycznie widoczna.
u siebie założyłem 4300K z xenonowe.pl i chodza bardzo ladnie, montaż super prosty, na badaniu technicznym i przy kontroli policyjnej w nocy nikt się nie czepiał, nawet nie wspominał o światłach nic, tylko 4300K to światło bardziej żółtawe niż niebieskie, przypominające zwykłe h7, ale dużo jaśniej świecące
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki