• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Blokady rozrządu 2,5 V6

deka07

Nowy
Auto
Była Alfa Romeo 166 2,5 V6 Sportronic, 166 2,5 V6 Progression, Jest Alfa Romeo 159 JTDm 120 KM
Mam prośbę o pożyczenie blokad do mojej 2,5 V6. Mam problem z obrotami i większość osób wskazuje na ustwienie rozrządu a bez blokad nic nie zrobię. Dlatego wielka prośba do kogoś kto posiada blokady...

Tak. Tylko kolega o którym piszesz nic się nie odzywa.

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:45 ----------

Jeszcze jedna kwestia. Blokady są potrzebne do ustawienia, a czy jest możliwość sprawdzenia jakąś metodą, czy rozrząd jest przestawiony?

Z tego co mi się wydaje, to blokady wskażą czy rozrząd jest/był przestawiony czy nie. Racja?

Tak. Tylko kolega o którym piszesz nic się nie odzywa.

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:45 ----------

Jeszcze jedna kwestia. Blokady są potrzebne do ustawienia, a czy jest możliwość sprawdzenia jakąś metodą, czy rozrząd jest przestawiony?
Jest często na forum więc odezwie się na pewno.Tyle,że zapewne tobie blokady są potrzebne na już?

@QBA w swojej sygnaturce ma link do warsztatu. Spróbuj tam zadzwonić i złapać z nim kontakt.

Już poszedł priv do zainteresowanego, dzięki chłopaki :)

Ponawiam pytanie, czy jest mozliwość sprawdzenia, czy rozrząd nie jest lub jest przestawiony, za pomocą np. egzaminera...???

Kontrola ustawienia faz rozrządu jest możliwa tylko za pomocą blokad (żaden program diagnostyczny tego nie robi).

Tak jak stalizak piszę, nie ma innej możliwości... GMP, blokady, czapki z głowic i do roboty.

Można też w pewnym sensie sprawdzić to mierząc podsiśnienie w kolektorze.Jeśli MAP jest za duży to diagnoza pada przeważnie na przestawiony rozrząd.
Pozdro.

Amortyzatory
Powrót