Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 166 - Następca 164, czyli flagowa limuzyna Alfy Romeo. Powstała na tej samej platformie co Lancia Thema (posiadała FWD). Montowano w niej silniki: 2.0 TS, 2.0 V6 Turbo, 2.5 V6, 3.0 V6, 3.2 V6 oraz 2.4 JTD. Produkcję zakończono w 2007 roku, do dziś Alfa 166 nie doczekała się następcy.
-
Użytkownik
Romeo
Dokładnie, polecam 4300 ostatecznie 5000 barwę. Wszystko powyżej tego idzie już w fiolet i wcale się tak dobrze nie jeździ. No i zwraca na siebie uwagę okropnie - to zupełnie inna bajka już.
Kolego, co do żarników to mylisz się sądząc, że philips produkuje lepszej jakości żarniki niż takie za 50zł, nie namawiam, ale wymieniłem jednemu klientowi na przestrzeni ostatnich 2.5 roku już cztery razy żarnik philipsa (D2S) ktory z dnia na dzień zaczynał świecić na czerwono
-
01-01-2012 22:30 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
dcfan
Kolego, co do żarników to mylisz się sądząc, że philips produkuje lepszej jakości żarniki niż takie za 50zł, nie namawiam, ale wymieniłem jednemu klientowi na przestrzeni ostatnich 2.5 roku już cztery razy żarnik philipsa (D2S) ktory z dnia na dzień zaczynał świecić na czerwono
To co byś konkretnie proponował z D1S
-
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
czesany
Co do odbłysnika to o co kaman?? O odbłyśnik w środku w soczewce czy odbłyśnik w środku lampy dookoła soczewki??
Oczywiście chodziło mi o odbłyśnik w soczewce.

Napisał
Gino
Podczepię się lekko pod temat z pytaniem jakie ma żarniki lampa
AR 166 ksenon po FL D1S, D2S? Czeka mnie wymiana stąd pytam?

D1S
-
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Poleci ktoś pewnego sprzedawcę. Philipsy z allegro po 100 PLN to chyba podróby?
-
Użytkownik
Romeo
Uderz do kolegi z forum Proxim@ar. Zajmuje sie soczewkami i hidami.
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Mi chodzi o oryginalne żarówki ksenonowe d1s.
PS. Nieaktualne.
Ostatnio edytowane przez bartas156 ; 10-02-2012 o 14:13
-
Użytkownik
Alfa i Omega
No wymieniłem żarniki na nowe i dupa. Świeci dalej na żółto. Jak wyjmę żarniki z lampy to świecą idealnie a jak włoże do lampy to świecą na żółto(przez soczewkę) Wygląda na to że mam zafajdane odbłyśniki. Demontował ktoś układ soczewki w Alfie po FL (bixenon)???
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)