• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Odblokowanie ICS - Czy można wygenerowac kod?

Auto
alfa romeo 166 2,4 jtd rok 1999
Siemanko panowie.

Mam problem z radiem nie mam kodu ics a na radiu są tylko takie oznaczenia: Siemens MLFB: 5WK 7810 SERIA I NUMER: AR1070035954/06 DATE: 00012108 SW3.70 oraz wygrawerowane następujące liczby pod panelem radia na obudowie ics- a przy wejściu na kasety: 2035 1228.013-285. czy da się na tej podstawie wygenerować kod? czy jest na to wogóle jakiś sposób? bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. z góry dziękuję.

Nie przesadzasz z tymi tematami to już trzeci twój temat w tym dziale w ciagu dwóch dni

jak wchodzisz w temat AR166 to pierwszy na górze jest temat o kodzie do icsa, wystarczy trochę poszukać,

ale nikt nie napisał czy na podstawie tych danych które ja mam da się wygenerować kod. Czytałem dużo tematów na ten temat a teraz zadałem pytanie.

sęk w tym że nie mam pojęcia posiadam tylko te informacje o radiu które napisałem wyżej. Gdzie można sprawdzić czy to jest be2569 czy be 2580?

jest tylko jedna gdzie jest napisane że jest to siemens. Ics wyciągałem i mam o nim tylko te informacje które podałem na początku postu.

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

kolego danus77 jesteś w stanie taki kod mi wygenerować na podstawie tych danych które podałem na początku czy koniecznie musisz wiedzieć która to wersja be?

zobacz czy po prawej stronie nie masz przypadkiem jakby wybitego numeru seryjnego i typu, niekoniecznie naklejka

Do BE2569 jest możliwość wygenerowania kodu. Jednak do BE2580 potrzebny jest wsad pamięci, czyli radyjko na stół i zabawa.

Jednak do BE2580 potrzebny jest wsad pamięci, czyli radyjko na stół i zabawa.
Ano właśnie, wiesz może, jak się do tego zabrać? Z tych mglistych informacji które znalazłem na sieci to niby trzeba odczytać zawartość kości 24lc04, ale co dalej? Przeglądasz wsad i szukasz 4 cyfr? :) Czy można wgrać wsad ze "znanego" eepromu i będzie działać? Nie planuję takiego biznesu, po prostu ciekawski jestem a zdobyłem ostatnio BE2580 bez kodu w celach poznawczych.

@yoozef: Odczytuję kod z odczytanego wsadu lub zmieniam go na inny (typowo 1111 - data bitwy pod Grunwaldem ;) )
Można również podgrać inny wsad, ale takie próby robi się dopiero po zabezpieczeniu wsadu ori w razie problemów.
A jak już masz ten BE2580 i byś do niego zaglądał to prosiłbym o spisanie typu końcówek mocy

Ja mam ten sam problem co kolega który nadał ten temat. Nie mam tej drugiej naklejki, nie mam nic wybitego na metalowej obudowie. Kaplica? Czy może jakiś elektronik by to ogarnął raz dwa trzy ..?

Amortyzatory
Powrót