• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Navi Polska mapa -zdięcia

• Autor wątku Autor wątku henekl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

henekl

Guest
Kilka zdięć mapy w mojej alfie 166 .

jeszcze kilka zdięć

Aby zobaczyć zdięcie należy powiększyć.
Zdięcia robiłem telefonem jakość nie najlepsza .
Wybrane miejscowości i ulice są przypadkowe .

Witam henekl napisz cy coś przerabiałes z ICS albo wystarczy miec taka mape jak ty masz i czy jest na całą Polskę
pozdrawiam <hello>

peteja_43 napisał:
Witam henekl napisz cy coś przerabiałes z ICS albo wystarczy miec taka mape jak ty masz i czy jest na całą Polskę
pozdrawiam <hello>
Mapa jest na sałą europę , anie tylko na polskę i to za friko .
Jest to mapa ze stycznia 2008 r
jako pierwszy podaj miejscowość to ci zrobe zdięcie mapy tej miejscowości .

Henkel jeśli możesz podziel sie z kolegami tajemnica w jaki sposob to dziala co to za mapa czy konieczna jest ingerencja w system ICS czy tylko płytke wrzuczamy.

Ja mialem kiedyś namiar na goscia ale on przerabial ICS-a .

Fajnie iwdziec działająca mape POLSKI. :D

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

No i teraz pozostaje nam żyć ze świadomością że można mieć ale nikt nie powie jak :/ Na pewno ktoś będzie chciał na tym zarobić no ok ale nich powie gdzie i ile zapłacić :D Bo jak narazie to w tym wątku dominuje przechwalanie się a pomocy spragnionym użytkownikom 166tek brak :(

skoro gosc sie nie odzywa to znaczy ze fotoshop ma swoja wielka moc :D czy ktos z was widzial to na wlasne oczy?

Chłopaki no co WY !!!!!!! Czemu niektorzy nie wierzya w kolege!!! Moze poszedl do pracy albo poprostu nie moze odpisac ,ale napewno da znac w koncu alfiści to ludzie z klasą (tak chce myslec) i jaj z waznych informacji sobie nie robia. Dajmy koledze chwile a napewno bedzie tak uprzejmy ze nam powie co, jak, za ile i z czym sie je :wink: :wink: :wink:

Czekamy o proroku na twoje newsy!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Musi wyjawic, nawet za siano...inaczej go powiesimy za..... :P :P
Za duzo apetytu narobil :wink: :wink:

Mąż obecnie jest w pracy i nie może obpowiedzieć na pytania , widzę że nie każdy może to zrozumieć że mąż też musi pracować .
po powrocie z pracy napewno się odezwie .

opis nawigacji

Właśnie wróciłem z pracy no i zaczynam ; nic nie trzeba przerabiać w ICS ,masz wszystko co było, żadna zmiana softu wciskasz przycisk mapa i masz nawigację po za tym masz komendy głosowe i nie musisz patrzeć na ekran .
Do istniejącej nawigacji założyłem inny czytnik .
Kupiłem kompletną nawigację vdo Dayton MS 5000 – dlaczego ; ponieważ jest to komputer na płyty CD w dodatku obsługiwany pilotem w skład nawigacji wchodzi okablowanie pilot stacja dokująca i monitor .
Ja wykorzystałem do nawigacji komputer pilota i układ do pilota ( tyle potrzeba kupić ).
Zajęło mi to trzy miesiące aby wszystko uruchomić i przetestować po prostu rewelacja , chcę zrobić adapter przelotkę żeby każdy mógł podłączyć sobie sam nawigację koszt około 200 zł bez zarobku i nie zamierzam na tym zarabiać jak uważają niektórzy na forum .
Teraz zalety ;
1.obsługa nawigacji jest z pilota nie musisz sięgać ręką do gałek .
2. masz wszystkie mapy do pobrania za darmo .
3. możesz dokupić TMC do omijania zablokowanych dróg działa za granicą i w dużych miastach
4. możesz dokupić poszczególne części pilot 60 zł kabel 100 zł , cała nawigacja nowa 1 tyś zł .
5 mapa pokazuje w kolorze drogi boczne , stacje bęzynowe , hotele ,biblioteki , itd. .
Teraz wady ;
1. brak języka polskiego i lektora , ( ale też będzie za niedługo )
2. w obecnej chwili montaż zajmuje około 10 godzin na pająka .
3. mały otwór przy lewarku zmiany biegów ( widać na zdjęciu 0040 2 )
4 musisz mieć na wyposażeniu nawigację .

Diki daj sobie na luz .
Dokładam następne zdjęcia .

Amortyzatory
Powrót