Awaryjne otwieranie bagażnika

• Autor wątku Autor wątku simon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

simon

Guest
Mam strasznie wkurzajacy mnie problem: rozwalil mi sie zamek od bagaznika i nie moge go otworzyc ani kluczykiem ani przyciskiem w schowku. Jak mam sie do niego dostac? Jesli bede musial wymontowac kanape to blagam o " instrukcje obslugi" czy czeka mnie jednak wiercenie zamka? Wolalbym uniknac serwisu bo juz uslyszalem cene i wole podjac sie tego sam.

o kurna,mas problem,z pilota tez sie nie otwiera?z etgo co ja wiem dostep jest ciezki,po pierwsze jak wymontowac kanape to nie wiem,moze ktos to robil to ci pomoze ale wiem ze ze sciagnieciem wytlumienia klapy mozesz miec problem w zamknietej pozycji,a czy kluczyk ci sie obraca w zamku? czy podczas otwierania ze schowka slychac odbijajacy zamek?

pilotem otwieram tylko wszystkie drzwi boczne, bagaznik kluczykiem albo przyciskiem, kluczyk sie obkreca a kolo wlewu gdzie sa przekazniki slychac tykniecie. Masz jeszcze jakis pomysl?

na klapie bagaznika jest zanaczek alfy wez przekręc go w bok i otworzysz kluczykiem

Witam, ja coprawda śmigam 156 i u mnie odręcić kanape to 2 śróbki gwiazdkowe i oparcie jest na zatrzaski ale jak kolega pisze to może byc problem z wytłumieniem u mnie było tylko małe ncięcie pod pompę paliwową, a jeszcze jedno to jak byś się dostał do bagażnika to co dalej zamek jest też ciężko dostępny i może być kłopot. Ja bym radził coś w kierunku gościa który awaryjnie otwiera samochody (np. jak się zamknie w nim kluczyki) koszt otwarcia ok 30 pln, dane znajdziesz na policji bo taki gosć jest tam zgłoszony, więc powinny jego numer telefonu mieć. Aby tylko otworzył to już puźniej można coś kombinować. Pozdrawiam!!!!

hm a probowales nacisnac przycisk w schowku a ktos zeby pociagnal w tym samym czasie klape?

tego jeszcze nie probowalem zobacze jutro ale szczerze mowiac watpie zeby to cos dalo. Zobaczymy.
Co do pateja_43: w zyciu bym nie pomyslal, ze trzeba przekrecic znaczek!!! A tak na serio to bez jaj ok? Chyba kazdy to wie? Od wielu lat jezdze Alfa ale to z bagaznikiem to dla mnie nowosc!!! :shock:

moze byc tak ze jak nacisniej otwarcie klapy i wtym samym momencie ktos pociagnie klape zablokowany zamek pusci

nieznam dokladnie budowy tego elekro zamka ale wydaje mi sie ze moze cos ta metoda da

Mam nadzieje ze sie nie mylisz i zamek pusci, ale o tym przekonam sie dopiero jutro i dam ci znac.

Spróbuj znaczek przekręcić bo na pewno się przekręca, tylna kanapa nie wiem jak jest zamontowana,ale na pewno masz podłokietnik z tyłu i teraz powinieneś mieć też schowek na narty czyli otwór do bagażnika na rzepę i tym możesz wejść jeżeli jesteś mały a nie to ktoś mały wejdzie i zrobi w bagażniku taki zabieg: stojąc przodem do bagażnika po prawej stronie tak jak jest wlew do paliwa w środku musisz odkręcić na fabrycznych plastikowych nakrętkach osłonę boczną, tak jakbyś chciał dostać się do akumulatora tylko po drugiej stronie,jak już odegniesz tapicerke to będą bezpieczniki i taki sznureczek,pociągnij ten sznurek i klapa się otworzy sama. Powodzenia:)

POMOCY!!! Ludzie, przeciez ja wiem, ze ten cholerny znaczek sie przekreca!!! Nie jestem idiota!!! A przez ten otwor to nawet nawet nogi nie wloze. Zaczalem wlasnie szukac fachowcow od otwierania zamkow bo ciezko to widze.

czyli konstruktorzy przewidzieli taka awarie,milo z ich strony :mrgreen:

sluchaj,spokojnie kanape napewno da sie otworzyc,jutro jak bede mial chwile spradze jak to zrobic bo mam pas prawego pasazera przycisniety,a kolega alfaholik-Bioły, ma racje z tym sznureczkiem wowczas jak sciagniesz oparcie kanapy to sie wslizgniesz i po klopocie

Michal166 napisał:
czyli konstruktorzy przewidzieli taka awarie,milo z ich strony :mrgreen:
no, zwlaszcza, ze w bagazniku jest: skrzynka piwa( stoi tam od trzech dni), akumulator, zapasowka i bezpieczniki miedzy innymi do otwierania tylnej klapy. Suuuuupppper!

dasz rade jak wejdziesz od wewnatrz to musisz sie kierowac na lewo do bezpiecznikow wcisniesz sie :wink:

Jutro zaczne kombinowac na nowo i dam ci znac jakie byly tego efekty. Byc moze odwiedze jednak tego fachowca od zacietych zamkow.

alfaholik-Bioły napisał:
Spróbuj znaczek przekręcić bo na pewno się przekręca, tylna kanapa nie wiem jak jest zamontowana,ale na pewno masz podłokietnik z tyłu i teraz powinieneś mieć też schowek na narty czyli otwór do bagażnika na rzepę i tym możesz wejść jeżeli jesteś mały a nie to ktoś mały wejdzie i zrobi w bagażniku taki zabieg: stojąc przodem do bagażnika po prawej stronie tak jak jest wlew do paliwa w środku musisz odkręcić na fabrycznych plastikowych nakrętkach osłonę boczną, tak jakbyś chciał dostać się do akumulatora tylko po drugiej stronie,jak już odegniesz tapicerke to będą bezpieczniki i taki sznureczek,pociągnij ten sznurek i klapa się otworzy sama. Powodzenia:)
Stego co się orietuję to ten sznureczek jest do otwierania wlewu paliwa chyba ze sie mylę ale tak mi powiedział gosciu co mi sprzedawał alfe

peteja_43 napisał:
alfaholik-Bioły napisał:
Stego co się orietuję to ten sznureczek jest do otwierania wlewu paliwa chyba ze sie mylę ale tak mi powiedział gosciu co mi sprzedawał alfe
na 100% jest od wlewu klapki do wlewu paliwa :)

Amortyzatory
Powrót